Paskelbtas Krepšinis

Regionų lygos B divizione – stipriausia Birštono „Milasta“

Pirmadienis, 22 April 2024 09:51 Parašė 

Balandžio 19-20 dienomis Nostra.lt-RKL čempionate įvyko B diviziono finalo ketvertas. Šį sezoną lemiamos kovos buvo žaidžiamos Utenoje. Į lemiamų rungtynių etapą šiemet iškopė Birštono „Milasta“, „Trakai-MAGNUS“, Radviliškio KK „Radviliškis-ŠSPC“ ir „Druskininkai“. Įdomumo dėlei reikia priminti, kad B divizione varžėsi ir Jonavos sporto centro (treneris Edvinas Zinys) komanda, kuri ketvirtfinalyje būtent krito prieš finalo ketverto dalyvę, „Radviliškis-ŠSPC“ ekipą.

Šios komandos kovėsi ne tik dėl čempionų titulo, bet ir dėl vietos kito sezono Nostra.lt-RKL A diviziono pirmenybėse.

Pirmajame pusfinalyje akis į akį stojo „Radviliškio“ ir „Druskininkų“ klubai. Mačas vyko gan atkakliai. Visgi, kelialapį į finalą iškovojo „Druskininkai, kurie laimėjo susitikimą rezultatu 91:84.

Ne ką atkakliau vyko ir antrasis pusfinalio mačas. Penktadienio vakarą, Utenoje paaiškėjo antrasis Nostra.lt-RKL B diviziono finalo dalyvis. Juo tapo Birštono „Milasta“, kuri pusfinalyje 92:88 (27:20, 19:28, 21:14, 25:26) nugalėjo „Trakai-MAGNUS“ ekipą. Nugalėtojus į pergalę tempė neįtikėtinai rungtyniavęs Ovidijus Varanauskas, kuris pelnė net 43 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 40 naudingumo balų.

Kitą dieną vyko lemiami susitikimai dėl apdovanojimų. Trečiąją vietą šių metų sezono iškovojo Radviliškio KK „Radviliškis-ŠSPC“ krepšininkai, kurie mažajame finale 78:72 (22:18, 19:16, 13:23, 24:15) pranoko „Trakai-MAGNUS“ klubą.

Nugalėtojus į pergalę atvedė Daivaras Pakarklis pelnęs 24 taškus, Robertas Balčius surinko 15, Almantas Pakarklis pridėjo 12, Liudo Radavičiaus sąskaitoje – 11 taškų.

„Trakai-MAGNUS“ neišgelbėjo 19 taškų pelnęs Lukas Bankieta, Vaidas Bendikas surinko 15, Rokas Jukonis pridėjo 11 taškų.

Šeštadienį Utenoje vykusiame Nostra.lt-RKL B diviziono finalo ketverte paaiškėjo čempionai. Jais tapo Birštono „Milastos“ krepšininkai.

Didžiajame finale Aurimo Liuizos auklėtiniai 90:79 (23:15, 25:19, 23:31, 19:14) parklupdė „Druskininkų“ klubą.

Birštono klubas ne tik iškovojo čempionų trofėjų, bet ir teisę kitą sezoną varžytis A diviziono batalijose. Tiesa, ši privilegija taip pat atiteko ir antrąją vietą užėmusiems „Druskininkams“.

Čempionus į pergalę finale vedė Ovidijus Varanauskas pelnęs 25 taškus, Matas Zutkis surinko 13, Ignas Bilinskas ir Laurynas Miknevičius pridėjo po 11 taškų.

„Druskininkų“ neišgelbėjo Robertas Bitinas pelnęs 16 taškų, Edgaras Švelginas surinko 15, Gustas Virbalis ir Darius Kibildis pridėjo po 13 taškų.

Po rungtynių buvo paskelbtas ir finalo ketverto naudingiausias krepšininkas. Juo tapo Birštono „Milastos“ lyderis Ovidijus Varanauskas, kuris finalo ketverte vidutiniškai rinko po 34,5 taško.

KĘSTUTIS PUTELIS