Paskelbtas Miesto naujienos

Minint Šuns dieną kviečiame prisidėti prie pagalbos beglobiams

Ketvirtadienis, 18 April 2024 14:12 Parašė 
Minint Šuns dieną kviečiame prisidėti prie pagalbos beglobiams A. Reipos nuotr.

Lietuvos kinologų draugijos iniciatyva balandžio 24-ąją minima Šuns diena. Ta proga Jonavos turizmo informacijos centras kartu su Jonavos rajono savivaldybe kviečia į šunų bei jų mylėtojų eiseną, kuri planuojama balandžio 26-osios popietę.

Eisenos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į augintinių svarbą žmonių gyvenime, didinti jos toleranciją šunims, parodyti, kad Jonava yra visiems draugiškas miestas, neišskiriant ir mūsų ištikimiausių keturkojų draugų.

Renginio dalyviai 17 valandą bus laukiami Jonavos krašto muziejaus kiemelyje. Nuo jo žygiuosime link Joninių slėnio, kur vyks šunų dresūros ir kiti pasirodymai.

Šios dienos minėjimas Jonavoje turi ir gražų tikslą – prisidėti prie beglobių gerovės. Dėl to eisenos dalyviai turės galimybę atnešti jiems skirto maisto ar kitų lauktuvių.

Jonavos rajono savivaldybė, savo ruožtu, skelbia dar vieną, iki šiol ne kartą sėkmingai pavykusią,  „Gyvūnų gerovės savaitę“. Jos metu savivaldybės darbuotojai rinks aukas ir maistą beglobiams gyvūnams. Per savaitę surinktos aukos bus perduotos Jonavos gyvūnų gerovės organizacijoms.

Visi Jonavos gyventojai taip pat kviečiami aukoti maisto ar kraiko, kuris bus perduotas gyvūnų globėjams. Norintys prisidėti kviečiami atvykti į Jonavos rajono savivaldybę ir palikti aukas pirmame aukšte, tam paruoštoje vietoje. Aukoti savivaldybėje galite visą savaitę nuo balandžio 19-osios iki balandžio 26 dienos, darbo valandomis. Nors minėsime Šuns dieną, lauktuves galite palikti ir katėms.

Norintys prisidėti finansiškai kviečiami aukoti tiesiogiai Jonavos gyvūnų gerovės organizacijoms (Paskirtis: auka gyvūnams):

  • Gyvūnų mylėtojų klubas „Jonava ir keturkojai“ LT135013200014001216
  • VšĮ Mylėkime kates LT417300010169856891
  • VšĮ Miesto katė LT627300010130595181