Paskelbtas Aktualijos

Kiek kainuoja įsirengti židinį?

Antradienis, 26 March 2024 09:06 Parašė 

Laisvai pastatomus židinius įrengti yra pigiausia, juos tereikia prijungti prie dūmtraukio sistemos. Kita vertus, židinių įdėklus reikia apkalti specialiomis silikono plokštėmis, o galutinę konstrukciją reikia apdailinti, pavyzdžiui, natūraliu akmeniu. Darbo apimtis tiesiogiai proporcinga židinio įdėklo įrengimo kainai, tačiau rezultatas gali būti tikrai įspūdingas.

Įrengimo išlaidoms didelę įtaką daro paties židinio įsigijimo kaina, o židinių įdėklai su vandens kontūru yra brangiausi. Tokio židinio įrengimas ir pajungimas taip pat nėra pigus, tačiau didelės pradinės išlaidos greitai atsipirks mažomis namų šildymo išlaidomis. Židinys yra ekologiškas ir ekonomiškas šilumos šaltinis ir puiki alternatyva kietojo kuro katilams.

Nuo ko priklauso židinio įrengimo kaina?

Vienareikšmio atsakymo į klausimą, kiek kainuoja židinio įrengimas, nėra. Iš tikrųjų bendra investicijų kaina priklauso nuo daugelio veiksnių, pavyzdžiui, nuo dabartinių statybinių medžiagų kainų. Taip pat svarbu ir reikalingų darbų apimtis. Verta nepamiršti, kad tiek laisvai pastatomi židiniai, tiek įmontuojami židiniai sveria gana daug ir kad kartais reikia paruošti pagrindą. Židinių su vandens kontūru atveju išlaidas padidina papildomi centrinio šildymo komponentai, o įmontuojamų įdėklų atveju išlaidos priklauso nuo apdailos standarto ir norimo pasiekti efekto.

Įrengiant židinį labai svarbus yra kaminas, nes nuo jo priklauso veiksmingas dūmų šalinimas ir eksploatavimo sauga. Dūmtraukis turi būti sandarus, gerai izoliuotas ir pagamintas iš karščiui atsparių medžiagų. Židinio įrengimo išlaidos bus didesnės, jei kaminą reikės renovuoti.

Kokia gali būti židinio įrengimo kaina?

Pirmiausia reikia atsižvelgti į pasirenkamo židinio įdėklo tipą. Pigiausi plieniniai įdėklai kainuoja nuo maždaug 500–600 eurų, o įdėklai, pagaminti iš brangesnių medžiagų, pavyzdžiui, ketaus gali kainuoti daugiau nei 1000 eurų. Daugiau informacijos galite rasti internetinėje svetainėje: zidiniaipigiau.lt.

Kitas svarbus aspektas - kaip židinys pastatytas ir apdailintas. Paprastas mūrinis židinys bus gerokai pigesnis už sudėtingai dekoruotą židinį, kurį pagamins specializuotas rangovas.

Medžiagos židiniui statyti

Paties mūrinio židinio kaina pirmiausia priklauso nuo naudojamų medžiagų. Pigiausias sprendimas bus plytų židinys. Židiniai iš akmens, marmuro ar smiltainio bus brangesni. Be to, yra ir tokių komponentų kaip grotelės, liukai ir durelės, kurie taip pat padidins galutinę židinio kainą.