Paskelbtas Miesto naujienos

Savivaldybės atstovai dalyvavo civilinės saugos pratybose

Antradienis, 19 March 2024 09:34 Parašė 
Savivaldybės atstovai dalyvavo civilinės saugos pratybose A. Reipos nuotr.

Pirmadienį Lietuvoje vyko valstybinio lygio civilinės saugos pratybos, buvo tikrinama gyventojų perspėjimo sistema.

Pratybose dalyvavo Nacionalinė saugumo komisija, Nacionalinis krizių valdymo centras, šešios ministerijos, penkios valstybės institucijos ir įstaigos, visos šalies savivaldybės ir septynios nevyriausybinės organizacijos.

Pratybų metu Jonavos rajono savivaldybėje į posėdį susirinko Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai – savivaldybės, kitų rajono įstaigų ir tarnybų atstovai.

Pratybose buvo simuliuojama avarija Baltarusijos Astravo atominėje jėgainėje – vykdoma evakuacija, teikiama informacija gyventojams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) teigimu, pratybomis siekiama patikrinti, kaip valstybės, savivaldybių ir kitos institucijos yra pasirengusios reaguoti galimos branduolinės avarijos atveju, taip pat į galimus išpuolius prieš infrastruktūros objektus ar valstybės institucijas, kaip vyktų gyventojų evakavimas iš skubių apsaugomųjų veiksmų veiklos zonos.

Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema buvo tikrinama 10 val. – šalies gyventojai tris minutes girdėjo sirenų gausmą. Gyventojams į mobiliuosius telefonus buvo išsiųsti trumpieji perspėjimo pranešimai.