Paskelbtas Miesto naujienos

Skaitytojai klausia: Siūlo kreiptis į Saugaus eismo komisiją

Pirmadienis, 28 February 2022 18:51 Parašė 

Į „Alio Jonavos“ redakciją kreipėsi Prezidento g. 18 (Jonava) gyventoja Aušra S. Moteris piktinasi lengvųjų automobilių savininkų neatsakingu elgesiu ir viliasi pagalbos iš atitinkamų institucijų.

„Pro mūsų daugiabutį namą, esantį prie garažų, važiuoja labai daug mašinų tiek nuo Prezidento g., tiek ir nuo Panerių gatvės. Vieni automobiliai rieda Birutės g. link, tačiau nemažai jų paliekama ant posūkio į Birutės g. tiesiog gale namo. Transporto priemonės sustoja prie įvažiavimo į garažus, vienoje ir kitoje kelio pusėje prie Prezidento g. 18 namo. Toks jų „išsidėstymas“ ne tik užstoja matomumą į priekį, bet ir kelia pavojų važiuojantiesiems tarp šių mašinų „alėjos“. Reikia ypatingai laviruoti, kad neužkliudytum stovinčio ir neatsakingai palikto lengvojo automobilio. Ne kartą įspėjome pavojingoje vietoje paliktų transporto priemonių  savininkus, tačiau jų reakcija buvo tokia: jie savo kaltės ir atsakomybės nemato ir yra įsitikinę, kad  tokiu atveju būtų kaltas tas, kuris kliudė jo mašiną.

Norime pasiteirauti, ar nėra galimybės įspėti savo turto nesaugančius ir kitam vairuotojui keliančius pavojų mašinų savininkus? Gal jiems derėtų priminti Kelių eismo taisykles? Antra vertus, prieš Prezidento g. 18 namą yra krepšinio žaidimo aikštelė ir vaikų žaidimo aikštelė, kur šiltuoju metų laiku visada būna pilna mažų vaikų, kurie bet kurią akimirką gali įbėgti į gatvę ir patekti po mašinų ratais. Norime tikėti, kad Viešosios tvarkos skyriaus specialistai pasidomės situacija ir sudrausmins abejingus lengvųjų automobilių šeimininkus“, – rašo Prezidento g. 18 namo gyventoja Aušra S.

Su laiško turiniu supažindinome Jonavos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, kurio darbuotojai nedelsdami nuvyko nurodytu adresu ir patikrino, ar iš tikrųjų yra tokia sudėtinga situacija.

„Palikdami stovėti savo lengvuosius automobilius, jų savininkai nepažeidžia Kelių eismo taisyklių, tad nėra už ką jų bausti. Situacija būtų sudėtingesnė, jei ant gatvės stovėtų sunkiasvorės mašinos. Bet tokių, kaip supratome iš laiško, nebūna. Jeigu gyventojai nori, kad šioje atkarpoje būtų apribotas automobilių stovėjimas, gali pateikti prašymą rajono Savivaldybės Saugaus eismo komisijai, kuriai vadovauja Erlandas Andrejevas. Komisija nuspręs, ar tikslinga čia įrengti minimus ženklus“, – komentuoja VTS vedėjas A. Venckus.

Parengė Irena BŪTĖNAITĖ