Paskelbtas Miesto naujienos

Palaikymo akcija Ukrainai „Laisvė šviečia“

Penktadienis, 25 February 2022 11:12 Parašė 

Jonavos rajono meras kviečia gyventojus į palaikymo akciją Ukrainai „Laisvė šviečia“, kuri vyks vasario 26 d., šeštadienį, 18 val. prie Jonavos rajono savivaldybės.

„Tapome nusikalstamų Rusijos veiksmų prieš Ukrainą liudininkais. Nesame abejingi šiai neišprovokuotai karinei agresijai, kuri stumia į pavojų milijonus nekaltų žmonių. Norime, kad Ukrainos žmonės žinotų, jog šiuo siaubingu metu esame kartu su jais, mūsų draugais ir partneriais“, - sako Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Rajono savivaldybė jau išsiuntė palaikymo laišką Jonavos miesto partnerio Smilos administracijai, o šeštadienį visi jonaviečiai kviečiami savo paramą išreikšti palaikymo akcijoje.

Paramą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms ir savanoriams, kovojantiems su agresoriais iš Rusijos ir Baltarusijos galite teikti per nevyriausybinę organizaciją „Blue / Yellow“. Jų duomenimis, vien per vakar paaukota per 1 mln. eurų. Informacija apie pagalbos būdus: https://www.facebook.com/blueyellowforukraine

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę invaziją į Ukrainą. Rusija pradėjo aviacijos ir raketų atakas įvairiose šalies vietose, taip pat ir Kijevo srityje, pasiuntė savo tankus ir karius.