Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava tapo Baltijos miestų sąjungos nare

Pirmadienis, 29 April 2019 15:54 Parašė 

Pernai rudenį Malmės (Švedija) miesto merės Katrin Stjernfeldt Jammeh kvietimu svečių teisėmis Baltijos miestų sąjungos (Union of the Baltic Cities) 82-ajame valdybos posėdyje dalyvavo tuometis Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas bei Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys. Jonaviečių kelionės tikslas buvo ne tik susipažinti su Baltijos miestų sąjunga, bet ir aptarti galimybes įsijungti į Union of the Baltic Cities (UBC) veiklą. 

Šiemet balandžio 23-26 dienomis, Rusijoje, Sankt Peterburge, įvyko 83-iasis UBC valdybos posėdis. Jame dalyvavo Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis bei Remonto ir statybos skyriaus vedėjas Mantas Petrauskas.

Susitikimo darbotvarkėje, be kita ko, buvo pasirengimas XV UBC generalinei konferencijai Kaune 2019 m. spalio 15-18 dienomis, 10-ajam ESSBS metiniam forumui Gdanske birželio mėn.

Šio susitikimo metu Jonava oficialiai priimta ir patvirtinta UBC nare.

Mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis bei Remonto ir statybos skyriaus vedėjas Mantas Petrauskas tai pat susitiko su Lietuvos generaliniu konsulu Sankt Peterburge Dainiumi Numgaudžiu.

Daugiau informacijos apie 83-iąjį valdybos posėdį: http://ubc.net/ubc-events/83rd-ubc-execut-board-meeting-st-petersburg