Paskelbtas Krepšinis

Šventinis krepšinis institucijas pakvietė draugauti

Pirmadienis, 10 December 2018 08:46 Parašė 

Trečiadienio popietę, į „Lietavos“ pagrindinės mokyklos sporto salę buvo sukviesti įvairių institucijų atstovai, kad sudalyvauti pirmajame kalėdiniame krepšinio turnyre „Pažinkime vieni kitus“. Jau šiame pavadinime atspindi šio sambūrio tikslas susidraugauti krepšinio pagalba.

Kaip teigė viena iš organizatorių Jonavos visuomenės sveikatos biuro specialistė Irena Pratkelienė, jie kartu su „Lietavos“ pagrindine mokykla ir Jonavos policijos komisariatu surengė tokį kalėdinį krepšinio turnyrą trys prieš tris, skatinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą, gerinant fizinį aktyvumą, psichinę sveikatą.

 „Mes norėjome įtraukti ir įjungti į šitą renginį kuo daugiau vaikų, mokyklų, - kalbėjo specialistė. – Džiugu, kad į jaunimo tarpą įsijungė ir rajono institucijos. Turnyre norą pareiškė dalyvauti penkios komandos: vaiko ir šeimos gerovės centro,  Lietavos pagrindinės mokyklos, Jonavos J.Vareikio Šaulių 211-osios kuopos, Jonavos rajono policijos komisariato ir Jonavos krepšinio klubo „Sintek - Jonava“ krepšininkai. Po mūsų tokio pirmojo pasižaidimo, jau planuojame, kad turnyras taps tradiciniu ir ateityje prisijungs daugiau komandų“.

Prieš turnyrą savo programą pademonstravo „Lietavos“ pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas bei sportinės aerobikos jaunosios šokėjos. Šio pirmojo turnyro įžangos žodį tarė mokyklos direktorė Ina Skurdelienė, Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Šarūnas Martinkėnas. Pastarieji linkėjo krepšinio mėgėjams sėkmės ir pabrėžė, jog tokiame draugiškame turnyre laimi visi.

Savo įžvalgomis pasidalino ir „Lietavos“ pagrindinės mokyklos kūno kultūros mokytojas Arūnas Čekanavičius, kuris tokiu turnyru nori vaikus atitraukti iš gatvės, nuo išmaniųjų technologijų ir ne tik kartu parungtyniauti krepšinio aikštelėj, bet ir kartu pabendrauti su suaugusiais, su policijos pareigūnais ar profesionaliais krepšininkais.

Pasirodo, Kalėdos stebuklų metas ir nors aikštelėje vieni laimėjo, kiti – turėjo pripažinti varžovų pranašumą, tačiau pabaigoje visos komandos buvo apdovanotos visuomenės sveikatos biuro bei policijos komisariato dovanomis. Turnyro teisėjai Mantas Butvilas ir Titas Vaicekauskas ne vien švilpė rungtynėse, bet ir sugalvojo kelis konkursus, kurių nugalėtojai galėjo pasidžiaugti kamuoliais. Visi dalyviai mėgino pataikyti iš aikštės vidurio, kur savo rankos taiklumą pademonstravo Aurimas Petrauskas iš vaiko ir šeimos gerovės centro, jaunasis šaulys Dominykas Kuurzeorgas  laimėjo „bauduko“ konkursą, o Deividas Mačikūnas buvo nenugalimas „karavano“ žaidime.

GYTIS RAMANAUSKAS