Paskelbtas Aktualijos

Išaugo sergamumas gripu

Penktadienis, 26 January 2018 08:00 Parašė 

Per pastarąją savaitę išaugo sergamumas peršalimo ligomis, labai padaugėjo gripo atvejų skaičius, praneša Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

ULAC informuoja, kad 10 tūkst. šalies gyventojų teko daugiau kaip 98 susirgimai gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI). Pastarąją savaitę mažiausias sergamumo rodiklis registruotas Utenos, didžiausias – Alytaus regione. Iš viso šalyje per savaitę gripas diagnozuotas 962 asmenims, į ligoninę dėl gripo paguldyti 77. Iš jų – 3 vaikai iki 2 m., 33 asmenys – 2–17 m., kiti – suaugusieji. 5 asmenys hospitalizuoti intensyvios terapijos skyriuje.

Kauno apskrityje sausio 15–21 d. peršalimo ligomis sirgo 5849 asmenys, iš jų gripu – 157.
ULAC specialistai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai ŪVKTI rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų – 10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų.
Gripo epidemiją skelbia savivaldybės. Vertindamos sergamumą kaip epideminį, teritorinės visuomenės sveikatos priežiūros įstaigos taip pat atsižvelgia į atitinkamus administracinei teritorijai būdingus neepideminio laikotarpio sergamumo rodiklius, sergamumo dinamiką ir kitus ypatumus.

„Alio Jonavos“ inf.