Paskelbtas Aktualijos

Išmokos slaugantiems sunkiai sergančius vaikus bus mokamos ilgiau

Trečiadienis, 15 November 2017 10:53 Parašė 

Seimas pritarė įstatymo pataisoms, kuriomis sunkiai sergančius vaikus prižiūrintys šeimos nariai gaus socialines išmokas ilgesnį laikotarpį.

Pagal priimtus pakeitimus, šeimos nariams, slaugantiems vaiką iki 18 m., sergantį ypač sunkiomis ligomis, išmoka iš Valstybinio socialinio draudimo fondo lėšų bus pradedama mokėti nuo pirmosios slaugymo dienos ir mokama visą reikalingą slaugymo laikotarpį, bet ne ilgiau kaip 364 kalendorines dienas.

Slaugantiems vaiką iki 18 m., sergantį sunkiomis ligomis, išmoka bus mokama ne ilgiau kaip 180 kalendorinių dienų, skaičiuojant nuo pirmosios slaugymo dienos.

Iki šiol sunkiomis ligomis sergančius vaikus slaugantys šeimos nariai socialinio draudimo išmokas galėjo gauti ne daugiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus.

Pasibaigus minėtiems ligos išmokos mokėjimo terminams, ligos išmoka už to paties vaiko, sergančio ypač sunkia liga ar sunkia liga slaugymą, bus mokama ne ilgiau kaip 120 dienų per kalendorinius metus. Toks pats išmokų laikotarpis bus taikomas ir slaugantiems vaiką iki 18 m., sergantį ligomis, dėl kurių nustatytas sunkus neįgalumo lygis.

Pagal priimtas nuostatas, ypač sunkių ligų sąrašą, kaip ir sunkių ligų sąrašą, tvirtins sveikatos apsaugos bei socialinės apsaugos ir darbo ministrai.

Be to, teisę gauti ligos išmokas šiais atvejais įgis ir apdrausti seneliai.

Už įstatymo naujas nuostatas balsavo 87 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.


„Alio Jonavos“ inf.