Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Į kovas grįžta ir Jonavos krepšinio komanda

Pirmadienis, 04 January 2021 08:24 Parašė 

Paskutinėmis 2020 metų dienomis įvyko tik kelerios Nacionalinės krepšinio lygos rungtynės, nes vėl ekipas „išguldė“ koronavirusas. Buvo nukelta net vienuolika rungtynių,  tarp kurių ir Jonavos „CBet“ klubo  susitikimai.

„COVID-19“ labai koreguoja varžybų tvarkaraštį, todėl labai stipriai skiriasi sužaistų rungtynių skaičius. Jei Kauno „Žalgiris-2“ jau sužaidė 19 rungtynių, tai Palangos ekipa -  viso labo 11. Visgi, jau dabar žinoma, kad šią savaitę jau neįvyks ir Šakių „Vyčio“ numatytos rungtynės.

Tačiau NKL tęsiasi ir toliau. Vykdomasis komitetas jau pakoregavo ir nuostatų punktus. Pratęstas reguliarusis sezonas dviem savaitėm. Vykdomasis komitetas taip pat nutarė sutrumpinti atkrintamąsias varžybas – aštuntfinalio etapas vyks ne iki 3 pergalių, kaip buvo planuota prieš sezoną, o iki dviejų laimėjimų.

Tokių pokyčių imtasi dėl COVID-19 viruso nukeliamų rungtynių. Numatoma, kad reguliarusis sezonas baigsis vasario 13 dieną. NKL – VIKINGLOTTO sezono pabaigos data lieka nepakitusi – planuojama, kad finalo ketvertas bus surengtas kovo mėnesio pabaigoje.

Įvykusių paskutinių dienų rezultatai: Šilalės „Lūšis“ – Kauno „Žalgiris-2“ 57:76, Vilkaviškio „Perlas“ – Joniškio „Delikatesas“ 84:71, „Žalgiris-2“ – „Vytis“ 75:79, Mažeikių „Ereliai“ – Vilniaus „Perlas Energija“ 82:76, „Gargždai“ – „Lūšis“ 73:70, Palangos „Kuršiai“ – „Ereliai“ 91:82.

Čempionate  pirmauja po 13 pergalių savo sąskaitoje turinčios Jonavos „CBet“, Kauno „Žalgiris-2“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, tačiau šio komandos sužaidusios po nevienodą rungtynių skaičių.

Sausio 7 d., ketvirtadienį, Jonavos „Cbet“ rungtyniaus Palangoje su „Kuršiai“ ekipa (18.30 val.), o sausio 9 d., šeštadienį, „CBet“ Jonavos sporto arenoje varžysis su Vilniaus „Perlas Energija“ klubu. Rungtynių pradžia 19.30 val., o jas tiesiogiai transliuos portalas Delfi bei INIT televizija.

GYTIS RAMANAUSKAS