Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

G. Kvedaras: „Pozityviai nuteikia žaidimas priekyje“

Pirmadienis, 07 November 2016 13:32 Parašė 

Nepaisant jau ketvirto pralaimėjimo iš eilės, kai 2:1 (2:0) išvykoje nusileista Klaipėdos „Atlantui“, Jonavos „Lietavos“ žaidėjai ir treneriai įžvelgė pozityvių aspektų.

Iš stažuotės Maskvoje grįžęs ir prieš šį mačą geriausio ketvirtojo rato trenerio prizą atsiėmęs vyr. treneris Robertas Poškus liko patenkintas savo auklėtinių nusiteikimu ir pasirodymu ypač antrajame kėlinyje.

„Pirmajame kėlinyje mes žaidėme gerai, nebuvo, kad atrodėme prasčiau. Tik tiek, kad vėl po vaikiškų klaidų gynyboje gavome greitos kontratakos metu pirmą įvartį. Su antru atsitiko panašiai, nespėjome susigrupuoti ir grįžti į gynybą. Iš esmės gerai žaidėme, nors rezultatas to neparodo. Vaikinai – šaunuoliai, antrajame kėlinyje išėjome užsivedę ir nenuleidę rankų, daug rizikavome, žaidėme daugiau priekyje. Mes pataikėme į virpstą, bet ir „Atlantas“ pataikė, buvo gana toks atviras ir įdomus futbolas. Pavyko sušvelninti rezultatą, galėjome dar ir išlyginti. Rokas Krušnauskas turėjo antrą gerą progą. Nepasisekė, bet antru kėliniu ir vaikinų nusiteikimu esu patenkintas“, – sakė R. Poškus.

Strategas kitą savaitę ketina žaidėjams duoti laiko atsipūsti.

„Duosiu kelias dienas žaidėjams pailsėti, o po to grįšime ir treniruosimės. Neturime daug žmonių, bet yra grįžęs Tautvydas, turime jaunimo, tad ruošimės toliau“, – kalbėjo „Lietavos“ vyr. treneris.

Kelis itin grėsmingus varžovų smūgius atrėmęs vartininkas Giedrius Kvedaras šiose rungtynėse taip pat įžvelgė pozityvių dalykų, vienas iš jų – tai pagerėjęs komandos puolimas.

„Gerai pradėjome, žaidėme net geriau už „Atlantą“, bet vėl čia kaip mūsų liga – praleidome vėl įvartį per pirmas 15 min. Gavę įvartį, žaidimo tempą sulėtinome. Jei būtume vėliau praleidę, galbūt būtume greičiau atsistatę. Atsigavome, bet vėl praleidome. Per pertrauką treneris pasakė, kad nieko nenutiko, kad per likusį laiką galime viską ištaisyti, kad neturime ko prarasti, o įmušę įvartį, atkursime intrigą ir galėsime dar juos paspausti. Taip panašiai ir įvyko, tik kad nepasisekė įmušti antro įvarčio. Išėjau iš vartų, buvau net arti kamuolio, jei jis būtų mane pasiekęs, gal net būčiau įmušęs. Manau, kad žiūrovai pamatė puikias rungtynes. Pralaimėjome, bet matau ir gerų dalykų. Vienas iš jų – gyvesnis žaidimas priekyje. „Atlantas“ tikrai turėjo problemų gynyboje“, –sakė „Lietavos“ vartų sargas.

Vartininkas kartu su komanda toliau žada nepasiduoti ir siekti susigrąžinti penktą lentelės vietą.

„Ne tiek tų pergalių reikia, kiek taškų po jų. Dėl penktos vietos nenuleidžiame rankų, šiandien turėjo matytis, kad nėra tokios komandos, prieš kurią negalime žaisti. Manau, dar galime parodyti tokį žaidimą kaip tada Vilniuje, kai įveikėme „Trakus“, – teigė G. Kvedaras.

Pirmąjį savo įvartį Jonavos klubo gretose pelnęs po keitimo pasirodęs Rokas Krušnaukas mano kad sėkmingai užbaigta ataka suteiks jam daugiau pasitikėjimo.

„Įmušiau pirmą savo įvartį, emocijos geros, smagu tikrai, bet gaila, kad nepavyko išlyginti. Turėjau ir antrą gerą progą, turėjau įmušti, bet nepasiekiau kamuolio. Įvartis man tikrai suteiks daugiau pasitikėjimo. Apskritai rungtynes vertinu visai teigiamai, labai gerai pradėjome, bet paskui praleidome įvartį ir „nusėdome“. Antrajame kėlinyje atsigavome, viskas stojo į savo vietas, žaidėme savo žaidimą, galėjome taip žaisti ir visas rungtynes“, – po mačo sakė puolėjas.

Šią savaitę dėl 2018 m. Pasaulio čempionato atrankos kovų „SMScredit.lt A lygoje“ bus skelbiama pertrauka. Po jos „Lietavos“ vyks į Vilnių, kur klubo lauks vicečempionų vardus užsitikrinę „Trakai“.

fklietava.lt informacija