Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

JKC pradėjo sutartinių mokymus „Ratu ratujo”

Trečiadienis, 22 March 2023 11:53 Parašė 

Jonavoje pradėtas vykdyti Lietuvos kultūros tarybos ir Jonavos rajono savivaldybės finansuojamas projektas „Respublikinis sutartinių festivalis SUTARYSMA” bei jo dalis – sutartinių mokymai pradedantiesiems „Ratu ratujo”. 

Mokymus veda etnomuzikologijos mokslų daktarė, sutartinių mokytoja Liuda Liaudanskaitė. Užsiėmimai „Ratu ratujo“ jau sėkmingai įvyko Šveicarijoje, pradėti Kulvoje, o vėliau keliaus į Bukonių ir Upninkų gyvenvietes. 

Mokymuose kviečiami dalyvauti folkloro ansamblių nariai, mokytojai bei visi, besidomintys dainavimu ir lietuviška kultūra.

Projektas „Respublikinis sutartinių festivalis SUTARYSMA” siekia visuomenei pateikti sutartinių giedojimo tradiciją ne tik kaip nematerialiojo paveldo vertybę, įtrauktą į UNESCO nematerialiojo paveldo sąrašą, bet ir kaip bendruomenes suburiančią bei bendravimą skatinančią gyvąją tradiciją. 

Susitikimų metu vykdoma sutartinių sklaida, puoselėjamas jų atlikimo menas, o sutartinės pristatomos kaip aukštaitiškos tapatybės dalis.

Kaip kaimiškų vietovių gyventojams sekėsi mokytis sutartinių galėsite išgirsti liepos 15 d., sutartinių šventėje „Sutarysma“. 

JKC inf.