Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jonavos rajono kolektyvai ir atlikėjai sutrenkė polkutę Panoteriuose

Trečiadienis, 24 November 2021 14:48 Parašė 

2021 m. lapkričio 20 d. 12 val. Panoterių kultūros centre įvyko tradicinis rajono suaugusių  ir vaikų folkloro ansamblių, tradicinių bei liaudiškų kapelų pavienių muzikantų bei pasakorių šventė – konkursas „Trenk polkutę”!

Šiais metais renginys buvo skirtas archeologijos ir mitologijos žinovės, Marijos Gimbutienės 100 m. sukakčiai paminėti. Šis rajoninis konkursas ne tik džiugina rajono gyventojus, bet ir puoselėja prasmingus tikslus - globoti ir puoselėti etnines tradicijas, gilintis į krašto etninį paveldą, ugdyti jaunuomenę kaip tradicijos perėmėją ir tęsėją, o svarbiausia – įvertinti ir garsinti geriausius rajono suaugusiųjų bei vaikų meninės veiklos kolektyvus, jų vadovus bei pavienius atlikėjus.

Ir išties, visi konkurso dalyviai buvo gausiai aplodismentais palydėti, o komisijos teisingai įvertinti. Konkursantus vertino: Jonavos kultūros centro vaikų folkloro ansamblio „Ramtatukai“ vadovė Loreta Ratautienė, Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos smuiko instrumento pedagogė, kultūros centro liaudiškos kapelos „Jonė“ vadovė ir šios komisijos pirmininkė Virginija Verikienė bei viešnia iš Kaišiadorių, jaunimo folkloro ansamblio „Žilvita“ vadovė Laima Morkūnienė.

Susumavus komisijos vertinimus, paaiškėjo geriausieji mūsų krašto kolektyvai ir atlikėjai. Įvertinimai pasiskirstė taip:

Suaugusiųjų kapelų kategorijoje:

I vieta – Upninkų liaudiška kapela „Širvinta“

II vieta – Šveicarijos liaudiškos muzikos kapela „Varpena“

III vieta – Liepių liaudiškos muzikos kapela „Gija“

Suaugusiųjų folkloro ansamblių kategorijoje:

I vieta – Šveicarijos folkloro ansamblis „Jandrelė“

II vieta – Upninkų folkloro ansamblis „Letaukėla“

III vieta – Kulvos folkloro ansamblis „Drobulė“

IV vieta – Bukonių folkloro ansamblis „Žadupė“

Pavienių atlikėjų kategorijoje:

I vieta – Valerij Posakh (bajanas)

II vieta – Bronius Kaminskas (armonika)

III vieta – Alvydas Kurkuzinskas (armonika)

Padėka – Antanas Kirvelevičius (bandonija)

Padėka – Vaclovas Anuprevičius (armonika)

Padėka – Danielius Jokubauskas (armonika)

Šventėje taip pat dalyvavo ir svečiai: Vincas Bieliūnas (bajanas/armonika), muzikantų ansamblis „Antano armonikieriai“ bei Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Jonavos skyriaus ansamblis „Dobilas“.

Jonavos kultūros centras dėkoja visiems svečiams, dalyviams ir nugalėtojams už prasmingą meninę veiklą ir linki toliau taip pat sėkmingai kurti, groti bei reprezentuoti mūsų kraštą!

JKC inf.