Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

„Aušrinė-KKSC“ pralaimėjo

Pirmadienis, 16 November 2020 08:38 Parašė 

Tęsiasi 2020-2021 metų TOP SPORT moterų tinklinio čempionatas. Varžybose šiemet dalyvauja septynios komandos, o Baltijos lygoje – devynios. Jose šiemet nežaidžia Jonavos ekipa.

Dėl šalyje paskelbto karantino keičiasi ir Lietuvos pirmenybių tvarkaraščiai. Praėjusią savaitę įvyko TOP SPORT Lietuvos moterų čempionato klubų nuotolinis susitikimas, kuriame dalyvavo penkių moterų tinklinio klubų atstovai iš Kauno, Vilniaus ir Jonavos.

Kylant organizaciniams čempionatų vykdymo iššūkiams dėl šalyje paskelbto karantino ir COVID-19 viruso plitimo visoje Europoje, pirmadienį buvo inicijuotas nuotolinis susitikimas su TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate dalyvaujančių klubų atstovais dėl tolimesnio čempionato vykdymo.

Bendru klubų sutarimu, siekiant kiek įmanoma labiau apsaugoti sportininkų ir čempionatų dalyvių sveikatą, buvo priimtas sprendimas TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionate tam pačiam klubui žaisti ne daugiau kaip vienerias rungtynes per savaitgalį. Atsižvelgiant į šį priimtą susitarimą bus atnaujinti TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato tvarkaraščiai.

Praėjusią savaitę vienerias rungtynes sužaidė ir Lijos Darandovienės treniruojama stipriai atjaunėjusi ir pasikeitusi „Aušrinė-KKSC“ komanda. Jonavietės sezoną pradėjo dvejomis pergalėmis prieš Kauno LSU (3:0) ir Gargždų sporto centro ekipą (3:0). Šįkart Alytuje jonavietės susitiko su „Prekyba-Parama“ komanda. Visose trejose setuose Jonavos jaunosios tinklininkės siekė pasipriešinti varžovėms, bet patyrė nesėkmę rezultatu 0:3 (21:25, 14:25, 19:25). Rezultatyviausiai Jonavos komandoje žaidė Irina Andrejeva, pelniusi 8, Meda Michnevičiūtė ir Livija Sabatauskaitė – po 6, Evelina Vaitkutė - 4 taškus.

Čempionate pirmauja visas keturias pergales pasiekusi Vilniaus Universiteto komanda. Jonavietės su šešiais taškais užima trečiąją vietą.

Lapkričio 21 d., šeštadienį, „Aušrinė-KKSC“ rungtyniaus Vilniuje su „Tauras-VTC“ klubu (11.30 val.). Salėse žaidžiant be žiūrovų, dauguma rungtynių tiesiogiai transliuojamos per Lietuvos tinklinio federacijos facebook‘o platformą.

Dar po savaitės, lapkričio 28 d., Jonavos KKSC salėje „Aušrinė-KKSC susitiks su Vilniaus Universitetas klubu. Rungtynių pradžia 12.30 val.

GYTIS RAMANAUSKAS