Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Prizinės vietos saugaus eismo konkurse

Ketvirtadienis, 02 July 2020 08:04 Parašė 

Vaikų lopšelis-darželis „Dobilas“ didelį dėmesį skiria vaikų saugaus elgesio įgūdžių ugdymui, saugumui keliuose. Juk nuo mūsų, suaugusiųjų, dėmesingumo ir jautrumo priklauso, kaip jaučiasi, elgiasi, kokias vertybes ir gebėjimus ugdosi mūsų vaikai.

Sužinojus, kad nuo 2010 metų Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su partneriais organizuoja projektą - konkursą „Eismo saugumas bendruomenėse“, į jį aktyviai įsitraukė ir vaikų lopšelio-darželio „Dobilas“ bendruomenė. Nuolat organizavome saugaus eismo renginius, šventes, parodas, viktorinas, įvairias saugaus eismo akcijas.

Mūsų bendruomenės susivienijimas (susivienijimo koordinatorius - VŠĮ „Vaikų ir jaunimo visapusiško lavinimo centras“) respublikoje laimėjo II-ąją vietą, o mūsų darželis susivienijime užėmė I-ąją vietą.  Darželis apdovanotas 400€ piniginiu prizu, kurį panaudosime vaikų pažintinei veiklai: ekskursijoms, edukacinėms pamokėlėms.

Kiekvienais metais Lietuvos automobilių kelių direkcija organizuoja papildomus konkursus. Šiemet buvo organizuojami du konkursai: „Saugus krepšys“ ir „Katino Miciaus kostiumas“. Organizatoriai kvietė kurti saugų ir ekologišką pirkinių krepšį arba katino Miciaus kostiumą, naudojant tradicines ir netradicines medžiagas bei šviesą atspindinčias detales, akcentuojančias krepšio matomumą tamsoje.

Mūsų darželis aktyviai įsitraukė į konkursus ir pasiuvo net 18 krepšių ir 2 katino Miciaus kostiumus. Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų darželio bendruomenėje tiek daug kūrybingų žmonių. Visi dalyvavę konkurse paskatinti prizais.

„Vyturiukų“ grupės krepšys, kurį pasiuvo Emilio mama Gerda Mikalauskienė, laimėjo I-ąją vietą. Krepšį siuvo visa šeima, o ypatingai prisidėjo Emilio babytė Aušra. Mikalauskų šeimos krepšys buvo pripažintas originaliausiu, išradingiausiu, kūrybiškiausiu krepšiu iš 57 pasiūtų krepšių, kuriuos pateikė 21 bendruomenė. Visa šeima džiaugiasi ne tik savo pasiūtu, matomu net ir tamsiausiu paros metu, krepšiu, bet ir gautais prizais, kurių dėka bus saugiau keliuose (nuotraukoje – automobilių kelių direkcijos krepšys, pilnas dovanų).

Vaikų lopšelio-darželio „Dobilas“ mokytoja ekspertė Dijana Borisovienė