Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Nauja trenerė Jonavos tinklininkėms vadovaus iki sezono pabaigos - jau įsirašė ir pirmąsias pergales

Pirmadienis, 13 January 2020 08:42 Parašė 

Naujaisiais metais tam tikrų pokyčių įvyko ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“ moterų tinklinio komandoje. Pastaruoju metu jonavietės užima aukštas pozicijas Lietuvos čempionate, o Baltijos lygoje iš paskutiniosios vietos pakilo vienu laipteliu aukščiau. Visgi, komandoje įvyko pokyčių.

Komandos vyr. trenerė Raimonda Strelkauskaitė dėl šeimyninių aplinkybių paliko trenerės postą. Iki sezono pabaigos tinklininkes treniruos nauja trenerė, tačiau sąlyginai nauja. Daug metų tuometinėje Jonavos tinklinio komandoje žaidė pati, o vėliau – ir pradėjo trenerės darbą. „Aušrinę-KKSC“ aukštumų likusioje sezono dalyje siekti padės kūno kultūros ir sporto centro tinklinio skyriaus trenerė Lija Darandovienė.

Pasikeitimų įvyko ir sudėtyje. Ekipoje jau neberungtyniauja ukrainietė Valerija Sobol bei į Alytaus „Prekybą-Paramą“ perėjo Akvilė Sebežiova. Visgi, Jonavos ekipą sustiprino Gerdos Grudzinskaitės sesuo Rugilė, kuri pernai taip pat atstovavo „Aušrinę-KKSC“.

Trečiadienį, Jonavos tinklininkės namuose priėmė Lietuvos sporto universiteto komandą. Tai buvo šalies pirmenybių dvikova. Tačiau atkaklios kovos neįvyko. „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės nuo susitikimo pradžios varžovėms nė neketino dalinti taškų ir jas įveikė rezultatu 3:0 (25:15, 25:16, 25:7). Ypač viešnios rankas nuleido trečiajame sete, kai jonavietės joms leido pelnyti viso labo septynis taškus.

Jonavos ekipos gretose vėl rezultatyviai rungtyniavo Gerda Grudzinskaitė, pelniusi 20, Irina Andrejeva – 10, Rugilė Grudzinskaitė – 7, Gabija Kasperavičiūtė ir Vaiva Valionytė – po 6, Dastina Železniakaitė – 4, Liepa Šiūšaitė – 2, Greta Mikoliūnaitė - 1 tašką.

Šiuo metu Lietuvos moterų tinklinio čempionato turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1        TK Kaunas-VDU               8                    8                    0                    24-4              23

2        Aušrinė-KKSC                  7                    6                    1                    19-4              18

3        Prekyba-Parama                 8                    5                    3                    18-11            16

4        Universitetas                       7                    4                    3                    12-11            11

5        SM Tauras-VTC                 7                    2                    5                    8-15              6

6        LSU Dextera                                            8                    1                    7                    3-22              3

7        Gargždų SC                        7                    0                    7                    4-21              1

Rezultatyviausiai čempionate rungtyniauja Jonavos „Aušrinė-KKSC“ žaidėja Gerda Grudzinskaitė, pelniusi 130, Jekaterina Kovalskaja („“Prekyba-Parama“) – 125, Agnė Daunytė („Prekyba-Parama“) – 108 taškai.

Gan sunki savaitė buvo Jonavos „Aušrinė-KKSC“ moterų tinklinio komandai, kuri sužaidė trejas Lietuvos ir Baltijos lygos čempionatų rungtynes. Pastaruoju metu Jonavos komandoje įvyko kai kurių pasikeitimų, tačiau tikslas išlieka tas pats – laimėti kuo daugiau rungtynių ir užimti kuo aukštesnę vietą.

Aišku, Lietuvos čempionate jonavietės rungtyniauja daug sėkmingiau ir užima antrąją vietą, tačiau reikalai gerėja Baltijos lygos pirmenybėse. „Aušrinė-KKSC“ ekipa buvo paskutinėje vietoje, bet po kelių puikiai sužaistų rungtynių iš devintosios vietos Jonavos tinklininkės pakilo jau dvejomis pozicijomis ir užima septintąją vietą.

Šeštadienį namuose jonavietės susitiko su Estijos jaunimo rinktine. Šios rungtynės turėjo įvykti dar gruodžio mėnesį, tačiau dėl autobuso gedimo, estės Jonavos taip ir nepasiekė. Šių praleistų rungtynių pradžioje jonavietės iš karto ėmė demonstruoti užtikrintą žaidimą ir palaipsniui skirtumas tik didėjo ir atrodė, kad didesnių bėdų „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės neturės. Laimėjusios pirmąjį setą 25:11, antrajame užvirė tikrą kova. Vienu metu pirmavo tai viena, tai – kita ekipa. Priartėjus prie reikiamų 25 taškų vis dar buvo lygybė (25:25). Lemiamos dvi klaidos kainavo estėms sėkmingą pabaigą. Jonavos komanda įsirašė ir laimėtą antrąjį setą.

Pasirodo varžovės išeikvojo daug jėgų ir trečiasis setas buvo paskutinis. Nors eigoje rezultatas dar buvo lygus 6:6, bet vėliau viešnias tiesiog užgriuvo jonaviečių taškų lavina. Likusia susitikimo atkarpą „Aušrinė-KKSC“ tinklininkės laimėjo net 19:3. Mačas buvo laimėtas „sausu“ rezultatu 3:0 (25:11, 28:26, 25:9).

Jonavos komandoje rungtyniaujančios sesės vėl buvo rezultatyviausios. Gerda Grudzinskaitė pelnė 11, o jos sesė Rugilė pridėjo 10 taškų. Prie pergalės 9 taškais prisidėjo Irina Andrejeva, 8 – Liepa Šiūšaitė, 7 – Vaiva Valionytė, 6 – Gabija Kasperavičiūtė.

Sekmadienį „Aušrinė-KKSC“ ekipa jau viešėjo Estijoje, kur Tartu mieste varžėsi su „TU/Bigbank“ klubu, kuris užima pirmaujančias pozicijas. Ilgą laiką pirmajame sete priekyje buvo aikštelės šeimininkės, tačiau jonavietės pademonstravo valią ir ryžtą nugalėti. Atsilikdamos 4-5 taškais, Jonavos tinklininkės besibaigiant setui sumažino iki dviejų taškų (22:24), bet varžovėms  buvo likęs pelnyti vos vienas taškas, kad pergalingai baigtį šį setą. Visgi, atsitiko pats geriausias epizodas, kai sesės Grudzinskaitės bei I. Andrejeva iš eilės pelnė tris taškus ir laimėjo pirmąjį setą 26:24.

Ant bangos buvusios Jonavos tinklininkės antrąjį setą pradėjo spurtu 4:0 ir kurį laiką pirmavo, bet šįkart seto pabaiga jau priklausė estėms, kurios atstatė pusiausvyrą. Per kitus du setus buvo sunkoka stabdyti įsibėgėjusių šeimininkių. Nors tiek trečiajame, tiek ir ketvirtajame setuose vyko kova taškas į tašką. Apmaudu, tačiau jų pabaigos vėl priklausė „TU/Bigbank“ klubui. „Aušrinė-KKSC“ patyrė nesėkmę rezultatu 1:3 (26:24, 19:25, 21:25, 21:25).

Jonavos komandos gretose vėl rezultatyviausia buvo G. Grudzinskaitė, pelniusi 14, G. Kasperavičiūtė – 13, R. Grudzinskaitė ir V. Valionytė – po 7, I. Andrejeva – 6, L. Šiūšaitė – 4, Dastina Železniakaitė – 1 tašką.

Po abiejų susitikimų, juos apibūdino trenerė Lija Darandovienė: „Su Estijos rinktine buvome labiau susikaupusios, labiau norėjome laimėti ir mums pavyko varžovėms primesti savo žaidimo braižą. Tuo tarpu Tartu į Tartu miestą mes vykome naktį, turėjome sunkią kelionę. Pavyko kovoti kaip lygūs su lygiais, bet setų pabaigose geriau rungtyniavo estės“.

Kiti rezultatai: „TU/Bigbank“ – Daugpilio VK „miLATss“ (Latvija) 3:1, Alytaus „Prekyba-Parama“ – Talino „TalTech/Tradehouse“ (Estija) 0:3, TK „Kaunas“-VDU – Estijos jaunimo rinktinė 3:0, TK „Kaunas“-VDU – „TalTech/Tradehouse“ 0:3, „Prekyba-Parama“ – Estijos jaunimo rinktinė 3:0, „Jelgava/LLU“ (Latvija) – Rygos tinklinio mokykla (Latvija) 3:2.

Po šių susitikimų Baltijos lygos turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, pralaimėjimai, laimėti-pralaimėti setai, taškai):

1 TalTech/Tradehouse 12 11 1 35-6 34
2 TU/Bigbank 12 10 2 30-14 27
3 Rygos tinklinio mokykla 12 8 4 32-21 25
4 Jelgava/LLU 12 9 3 27-21 22
5 TK Kaunas-VDU 13 7 6 25-25 20
6 Prekyba-Parama 13 3 10 20-34 11
7 Aušrinė-KKSC 12 3 9 17-29 10
8 VK miLATss 12 3 9 17-31 10
9 Estijos jaunimo rinktinė 12 1 11 11-33 6

Rezultatyviausiai lygoje rungtyniauja Marta Kamelija Levinska (Rygos TM), pelniusi 216, Kristine Kramena (Rygos TM) – 202, G. Grudzinskaitė („Aušrinė-KKSC“) – 194 taškus.

Sausio 18 d. „Aušrinė-KKSC Baltijos lygos rungtynes žais Rygoje su tinklinio mokyklos klubu, o sausio 19 d. Jelgavoje (Latvija) - su „Jelgava/LLU“ ekipa.

GYTIS RAMANAUSKAS