Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

„Kraitė“ šventė 15-ąjį gimtadienį

Ketvirtadienis, 16 November 2017 13:20 Parašė 

Praėjusią savaitę į Čičinų kultūros centrą rinkosi gausus būrys poezijos ir muzikos mylėtojų. Į šventę visus pakvietė Čičinų kultūros centro tradicinės muzikos kapela „Kraitė“ (vad. Loreta Ratautienė), švenčianti 15-os m. veiklos sukaktį.

Jubiliatus sveikino Jonavos kultūros centro direktorius Sergejus Jefimenka, Kulvos seniūnas Ramūnas Gudonavičius, kaimo bendruomenės „Čičinų kraštas“ pirmininkas Juozas Plukys. Eiles skaitė Jonavos poezijos klubo „Šaltinis“ nariai. Koncertavo Šveicarijos kultūros centro mėgėjų meninės veiklos kolektyvai, Ukmergės rajono Lyduokių kultūros centro liaudiškos muzikos kapela „Kanolas“. Kartu su jais atvyko bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė, kuri papasakojo apie jos atstovaujamos bendruomenės veiklą, pristatė savo miestelio istoriją.
„Čičinų kultūros centras kasmet organizuoja šventę „Rudenio laiškai“". Kiekvienais metais šis renginys yra kažkam dedikuojamas. Pernai šventė buvo skirta kaimo bendruomenėms, o šiemet nusprendėme renginiu paminėti „Kraitės“ jubiliejų. Kapela žiūrovams dovanojo puikų koncertą. Keletą kūrinių atliko ir buvę kapelos nariai. Noriu padėkoti „Kraitės“ muzikantams ir dainininkams už jų meilę muzikai, už vakarus, praleistus repeticijų salėje ir koncertinėse kelionėse. Nuoširdus ačiū visiems“, – sakė kapelos vadovė L. Ratautienė.