Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Teniso mėgėjų laimėjimai reitinginiame turnyre

Pirmadienis, 13 November 2017 09:11 Parašė 

Populiariausias reitinginis vienetų turnyras Kaune – „ecoTENNIS taurė“. Šis turnyras organizuojamas jau nuo 2011 m. bei nuolat pritraukia vis naujų dalyvių iš visos Lietuvos. Turnyro vardas kasmet keičiasi, priklausomai nuo to, kas tampa jo generaliniu rėmėju. Šį sezoną organizatoriai ieškojo naujo rėmėjo, kuris pakeistų buvusį generalinį rėmėją „Brum Brum“ ir perimtų turnyro vardą. O kol kas jis bus žinomas kaip „ecoTENNIS Taurė“.

Šiemet, siekdami pritraukti maksimalų dalyvių skaičių visuose etapuose, planuota surengti 7 etapus. Prisijungti prie turnyro buvo galima bet kuriame etape.

Įvairių meistriškumo lygių varžybose dalyvauja ir Jonavos teniso mėgėjai. Ir jaunieji sportininkai, ir suaugusieji „šlifuoja“ savo žaidimą bei susigrumia ir su pajėgesniais žaidėjais. Įgaudami patirties, tenisininkai kopia aukštyn ir vadinamuosiuose meistriškumo lygiuose. Pats aukščiausias lygis – eco 500, kuriame varžosi patyrę ir ne vieną dešimtį metų rankose laikantys raketes.

Praėjusį savaitgalį tenisininkai varžėsi jau antrajame tokia turnyre ne tik eco 500 ar 250 kategorijose, bet ir žemesnėje eco 125 grupėje. Jame šįkart neblogų rezultatų pasiekė Jonavos tenisininkai, kurių gretose buvo ir sporto klube „Laiko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas) besitreniruojantys jaunieji sportininkai.

Pirmąjį varžybų etapą įveikė Tomas Noreika bei Ruslanas Gavrilovas, tačiau abiejų žaidimas nutrūko ketvirtfinalyje. Būtent šiame etape susitiko su jonaviečiai. T. Noreika nerado galimybių pasipriešinti J. Ralio gimnazijos moksleiviui, SK „Lauko tenisas visiems“ nariui Teisiui Narbutui, jam nusileisdamas 2/6, 1/6. R. Gavrilovas turėjo labai atkaklią trijų setų kovą su vilniečiu Vygantu Pigaga. Pastarajam pavyko laimėti 6/7, 6/3, 10:8 bei, kaip paaiškėjo vėliau, pateko į šio turnyro finalą.

Užtikrintai varžybas pradėjo ir dar vienas gimnazistas. Senamiesčio gimnazijos šešiolikmetis moksleivis Vitalijus Salogubovas žingsnis po žingsnio nukeliavo iki pat finalo. Pusfinalyje jo laukė jonavietis T. Narbutas. Visgi, po dviejų setų kovos (7/5, 6/3) pergalę pasiekė V. Salogubovas. Finale jo laukė kito jonaviečio skriaudikas V. Pigaga iš Vilniaus. Puikiai pradėję susitikimą, Jonavos tenisininkas pirmavo 6/4, bet antrajame neatlaikė varžovo spaudimo (6/7). Mačo laimėtoją ir turnyro nugalėtoją lėmė paskutinis trečiasis setas iki dešimties taškų. Čia vėl sėkmingiau sužaidė V. Salogubovas ir užtikrintai sužaidęs reikiamą atkarpą (10:3), tapo turnyro nugalėtoju.

Kovoje dėl trečiosios vietos T. Narbutas apgynė prizinę vietą, 6/3, 6/2 įveikdamas kaunietį Vladimirą Vinokurovą.

Jau kitą mėnesį Jonavos teniso mėgėjai vėl stos į kovas „ecoTENNIS Taurė“ varžybose bei aukštų vietų jau planuoja siekti ir pajėgesnėse kategorijose.

GYTIS RAMANAUSKAS