Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Pergalių siekis dziudo, grappling imtynių čempionatuose ir taurės varžybose

Pirmadienis, 30 October 2017 08:30 Parašė 

Jonavos Kūno kultūros ir sporto centre besitreniruojantys jaunieji dziudistai sudalyvavo ne vienose varžybose, kuriose pasiekė ne vieną prizinę vietą. Algimanto Bankausko treniruojamas jaunimas varžėsi keliose kovos menų kategorijose.

Lietuvos mokinių grappling imtynių čempionate jonaviečiai broliai iškovojo pirmąsias dvi vietas. Svorio kategorijoje iki 45 kg finale susigrūmė du Jonavos atstovai. A. Bankausko vadovaujamo „Sparta“ klubo atstovas Alanas Pelivanov įveikė SK „Faiteris“ atstovą ir iškovojo pirmąją vietą. Tuo tarpu Alano brolis Orestas Pelivanov svorio kategorijoje iki 60 kg finale nusileido sostinės atstovui ir iškovojo antrąją vietą.

Šis sportininkas aukštumų pasiekė ir Kaune vykusiame Europos atvirajame grappling imtynių čempionate, kuriame kovojo įvairių valstybių atletai. Čia O. Pelivanovui ir Augustinui Jurkevičiui teko pripažinti varžovų pranašumą finaluose ir abu savo kategorijose užėmė antrąsias vietas.

Gan nemažą skaičių apdovanojimų sportininkai atsivežė iš Šakių, kur vyko atviras vaikų, jaunučių, jaunių dziudo čempionatas. Savo pasiekimais trenerį nudžiugino progresuojantis Mantas Justinavičius, užėmęs penktąją vietą. Tuo tarpu A. Jurkevičiui, Nedui Nagreckiui ir A. Pelivanovui atiteko trečiosios vietos, o finalą laimėjo ir savo kategorijos nugalėtoju tapo O. Pelivanov.

Apie tūkstantis dalyvių susirinko į Lenkijos sostinėje Varšuvoje vykusį atvirą dziudo taurės turnyrą. Į aukštas vietas pretenduoti buvo tikrai sunku, tačiau A. Jurkevičius savo kategorijoje turėdamas 47 varžovus, užėmė aukštą 14 vietą.

Lapkričio 4-5 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro salėje vyks Lietuvos mokinių jaunių, jaunučių ir vaikų dziudo čempionatas.

GYTIS RAMANAUSKAS