Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

D. Vencevičius: „Problema ta pati – silpnas pirmas kėlinys“

Ketvirtadienis, 27 April 2017 09:34 Parašė 

Po ketvirto pralaimėjimo iš eilės, kai „Jonava“ 0:1 (0:1) nusileido „Trakams“, vyr. treneris Donatas Vencevičius mano, kad tokį rezultatą nulėmė silpnas pirmas kėlinys, o saugo T. Salamanavičiaus nuomone, būtina gerinti komandos puolimą.

„Problema išlieka ta pati – silpnas pirmas kėlinys. „Trakai“ kontroliavo žaidimą, itin didelių problemų turėjome dešiniajame mūsų gynybos krašte. Viena grubi klaida kainavo mums įvartį. Antras kėlinys buvo tikrai neblogas, nors daug progų neturėjome, bet pats žaidimas tenkino: žaidėme agresyviau, laikėme kamuolį, bet to buvo šiandien per maža“, – nesėkmės priežastis vardijo ekipos vyr. strategas.

Jonaviškiams ne pirmą kartą sužaidžiant du skirtingus kėlinius, „Jonavos“ vyr. treneris mano, kad jo auklėtiniams būtina įveikti baimes ir gerai sužaisti visą rungtynių laiką. „Gal baimės jausmas, slegia atsakomybė, dėl to toks pirmas kėlinys. Pralaimėjimai neprideda pasitikėjimo, bet turime nusimesti visas baimes ir sužaisti du vienodus kėlinius – tada bus rezultatas. Dabar mums reikalinga pergalė, kuri pridėtų pasitikėjimo savo jėgomis“, – kalbėjo D. Vencevičius.

Iki kitų rungtynių šį šeštadienį su Marijampolės „Sūduva“ jonaviškiai turės vos dvi dienas pasiruošimui ir poilsiui. „Iš šio pralaimėjimo nereikia daryti tragedijos. Būtina parodyti charakterį ir kovoti su „Sūduva“. Po pralaimėtų rungtynių nėra lengva psichologiškai atsigauti, bet tokia mūsų profesija, žaidėjai turi susitvarkyti. Kuo greičiau tai padarysime, tuo bus geriau. Nesu patenkintas tvarkaraščiu, turėsime mažiau nei 72 val., tad žiūrėsime, ar užteks jėgų šeštadienį, nes marijampoliečiai turi poilsio diena ilgiau“, – sakė „Jonavai“ vadovaujantis futbolo specialistas.

Iki 62 min. žaidęs saugas T. Salamanavičius mano, kad komandai reikia gerinti puolimą, mat trečiadienio vakarą jonaviškiai susikūrė vos vieną kitą progą.

„Jau ne pirmą kartą antrą kėlinį sužaidžiame daug geriau nei pirmą. Nežinau, gal pradedame per daug atsargiai, nedrąsiai, o paskui, jau praleidę įvartį, imame žaisti taip, kaip mokame ir galime. Nors antroje rungtynių pusėje atrodėme geriau, sunkiai sekėsi išeiti į atakas, susikurti progų. Šiandien teturėjome vos kelias progas, tad būtina gerinti žaidimą puolime. „Trakai“ irgi neturėjo daug galimybių. Panašios rungtynės buvo ir su Kauno „Stumbru“: pradėjome nedrąsiai, o vėliau, praleidę įvartį, sužaidėme geriau. Dabar mums reikia kuo greičiau pamiršti šias rungtynes, nes šeštadienį žaisime namie ir turime parodyti, ką mokame, bei reabilituotis prieš save ir savo gerbėjus“, – po rungtynių kalbėjo „Jonavos“ žaidėjas.

Vos po dviejų dienų, balandžio 29 d., „Jonava“ namuose priims solidžiai šį sezoną atrodančią Marijampolės „Sūduvą“. Rungtynės miesto stadione prasidės 13.00 val.

fkjonava.lt informacija