Paskelbtas Renginiai

Bendruomenės diena Jonavos politechnikos mokykloje

Antradienis, 15 November 2016 10:42 Parašė 

Jonavos politechnikos mokyklos bendruomenei visada yra svarbu prisidėti prie kilnių tikslų. Ekonomikos mokytojos Marijos Samukėnienės iniciatyva, 2014 m. mokykla prisijungė prie ,,Pyragų dienos“. Šią iniciatyvą įkvėpė TV3 ir SEB banko organizuojama „Išsipildymo akcija“. „Pyragų dieną“ surinktos lėšos buvo paaukotos įvairioms veikloms vykdyti. 2015 m. mokykla taip pat organizavo „Pyragų dieną“, o visas akcijos metu surinktas lėšas skyrė Maltos ordinui.

Švietimo ir mokslo ministerija 2016-uosius paskelbė Bendruomenių metais, todėl šiemet „Pyragų diena“ buvo netradicinė – mokykloje vyko Bendruomenės diena, į kurią pakvietėme ne tik mūsų mokyklos mokinius, bet ir kitų ugdymo įstaigų bendruomenių narius. Renginio tikslas – kepant pyragus, sausainius ir kitus skanėstus ugdyti kūrybiškumo, tolerancijos, savitarpio pagalbos įgūdžius, skatinti savanorystę ir per praktinę veiklą supažindinti rajono bendrojo ugdymo mokyklų mokinius su mokyklos edukacinėmis veiklomis. Buvo nutarta šiemet paaukotomis lėšomis prisidėti prie Jonavoje įsikūrusio paramos fondo ,,Veneris“ vykdomų veiklų.

Bendruomenės dienoje dalyvavo Jonavos Panerio pradinės mokyklos 4 b klasė ir mokytoja Nomeda Kasperavičienė, ,,Lietavos“, ,,Neries“ pagrindinių mokyklų moksleiviai ir Kėdainių profesinio rengimo centro bendruomenė kartu su profesijos mokytoja Ingrida Šlikiene.

Sveikinimo žodžius tarė mokyklos direktorė Virginija Milinavičienė, Savivaldybės tarybos narys Remigijus Osauskas, Kėdainių profesinio rengimo centro direktorius Dangiras Kačinskas, paramos fondo vadovė ir įkūrėja Jūratė Cvirkienė.

Renginio metu skambėjo Kėdainių kultūros centro, Nociūnų skyriaus Daivos Makutienės vadovaujamo šeimyninio ansamblio ,,M-Mes“ dainos, mokiniai turėjo galimybę pabendrauti su dailininke Eitvyde Pranevičiene, išbandyti tapymo meną kuriant bendruomenės paveikslą.

Mokiniai buvo kviečiami ne tik ragauti skanėstų, aukoti, bet ir išbandyti save praktinėje veikloje. Kėdainių profesinio rengimo centro mokiniai su profesijos mokytoja I. Šlikiene kvietė kepti vaflius, Jonavos politechnikos mokyklos profesijos mokytoja Rasa Serapinienė – kirpėjų dirbtuvėse pasipuošti proginėmis šukuosenomis, profesijos mokytoja Ligita Galvydienė papuošė renginio dalyvius siuvėjų pasiūtomis prijuostėmis. Profesijos mokytojos Ritos Pilypienės ugdomas pirmojo kurso mokinys, švenčių organizatorius Ovidijus Lieponis kūrė pakilią nuotaiką, profesijos mokytoja Sigita Grybauskienė valgykloje mokė keksiukų dekoravimo meno. Gražiausi keksiukai buvo parduoti suorganizuotame aukcione.

Renginio kulminacija – AB ,,Achema“ filialo ,,Gaschema“ direktoriaus Dainiaus Pupinio dovana – pramoginis ,,Dujų šou“, kurį atliko Artūras Dargis. Nuostaba, emocijos, nuoširdus juokas ir džiaugsmas subūrė mus visus į vieną didelę, vieningą bendruomenę.

Visiems renginio dalyviams mokyklos direktorė įteikė padėkas už parodytą širdies taurumą prisidėjus prie paramos fondo ,,Veneris“ vykdomų kilnių tikslų. Renginio metu paaukoti 302 eurai buvo pervesti į paramos fondo sąskaitą.

Tariu ačiū visai mūsų bendruomenei, taip pat Marijai, Sigitai, Ligitai, Ritai, kurios padėjo sukurti šį nuostabų renginį.

Socialinė pedagogė Jurgita LUKAŠEVIČIENĖ