Paskelbtas Futbolas

R. Poškus: „Vienas pralaimėjimas dar nieko nesako“

Pirmadienis, 14 November 2016 08:21 Parašė 

Po paskutinio šiais metais Lietuvos vyrų futbolo rinktinės pasirodymo pasaulio čempionato atrankos cikle buvęs rinktinės puolėjas ir dabartinis Jonavos „Lietavos“ vyr. treneris Robertas Poškus įvertino nacionalinės ekipos nuveiktus darbus. Futbolo specialisto nuomone, skaudus pralaimėjimas slovakams neužgožia progreso.

Paskutinėse šiais metais rungtynėse mūsų rinktinė penktadienį Trnavoje praleido keturis slovakų įvarčius ir patyrė pirmąją nesėkmę šiame atrankos cikle. Po jos mūsiškiai iš antros F grupės vietos nusileido iki ketvirtos.

„Slovakija – stipri rinktinė, sunku buvo su jais žaisti, bet vaikinai stengėsi. Ne vien tik mūsų šalis praleido kelis įvarčius. Pavyzdžiui, Argentina anksčiau 0:3 pralaimėjo Brazilijai. Vienas pralaimėjimas dar nieko nesako. Vienas pasirodymas – prastesnis, kitas – geresnis, bet bendras vaizdas yra neblogas. Prieš tai žaidėme su taip pat stipriomis komandomis, parodėme gerus rezultatus. Slovakai po to jau į mus rimčiau pradėjo žiūrėti. Matėsi, kad mus kitaip vertino, išėjo nusiteikę, užsidegę“, – po paskutinio nacionalinės ekipos pasirodymo kalbėjo „Lietavos“ vyr. treneris R. Poškus.

Rinktinė atrankos ciklą pradėjo lygiosiomis namuose su Slovėnija 2:2, paskui išvykoje su Škotija išsiskyrė taikiai 1:1, o namuose 2:0 buvo įveikta Malta. R. Poškus mano, kad svaresnius vertinimus dar yra anksti daryti, bet progresas matyti.

„Edgaras Jankauskas – šaunuolis, čia jo didelis indėlis. Prieš jo atėjimą visi matėme, kad buvo problemų, tas ir rezultatuose atsispindėjo. O pasikeitus vyr. treneriui matau daug teigiamų pokyčių. Tačiau nuo vieno žmogaus viskas nepriklauso, čia turi būti būrys suinteresuotų rinktinės sėkme žmonių. Daug ką lėmė ir žaidėjų nusiteikimas, čia taip pat trenerio indėlis. Matau užsidegusias vaikinų akis, iš šono smagu stebėti jų žaidimą. Daug naujovių, vidinių analizių. Dar anksti spręsti, nedaug laiko praėjo, vos ketverios rungtynės. Reikia duoti ilgiau padirbti ir tada matysime, bet progresas neabejotinai matosi. Visi buvome pavargę nuo tų pralaimėjimų, dabar tikrai juntamas sujudimas, tikėjimas savo rinktine“, – ekipos progresą įvertino futbolo specialistas.

Komandas kapitonas Fiodoras Černychas šiame atrankos cikle jau pasižymėjo trimis tiksliais smūgiais, o iš viso jo sąskaitoje aštuoni įvarčiai. Tiek per savo karjerą nacionalinėje ekipoje įmušė ir R. Poškus. Kalbėdamas apie lyderius, „Lietavos“ vyr. treneris pabrėžė, kad Lietuvos rinktinės jėga visada buvo vienybė ir komandinis žaidimas.

„Nenorėčiau nieko išskirti, tokio aiškaus vedančio lyderio nėra, bet mūsų rinktinės stiprybė visada buvo ir yra komandinė vienybė. Mes niekada neturėjome išskirtinių žaidėjų, bet visi kaip kumštis ėjome, su visais kovojome. To dar visai neseniai nebuvo, o dabar vėl užsidegimą rinktinėje matau: visi kovoja, nori žaisti. Tiesa, F. Černychas neblogai atrodo, puolėjai irgi turi mušti įvarčius“, – sakė buvęs rinktinės puolėjas.

Kitų metų pavasarį nacionalinės ekipos lauks susitikimas su F grupėje pirmaujančiais anglais (1 vieta, 10 taškų). Futbolo trenerio vertinimu, anglams duoti lyderių vardą dar per anksti, nes esą F grupėje kol kas visos komandos, išskyrus Maltą, yra apylygės.

„Nepasakyčiau, kad anglai yra lyderiai. Jiems dar teks pakovoti dėl šio vardo. Likusios rinktinės, kaip matėme, stiprios, net ir su Malta reikia kovoti kaip reikiant. Kitose atrankos grupėse Azerbaidžanas turi net 7 taškus, Farerų salos įveikė latvius namuose. Dabar nėra tokių komandų, su kuriomis nereikia žaisti, net jei jos ir silpnesnės, reikia įdėti nemažai pastangų. Kalbant apie mūsų grupę, slovėnai, slovakai, škotai – apylygės rinktinės. Manau, jei bus toks pats nusiteikimas, anglai turės su mumis vargo. Šioje atrankoje tikrai dar gali būti staigmenų“, – prognozavo R. Poškus.

„Lietavos“ vyr. treneris yra pakviestas į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rengiamus rinktinės pasirodymų aptarimus, kuriuose futbolo specialistai gali pasidalyti savo įžvalgomis su E. Jankausko štabu.

„Džiaugiuosi, kad specialistai turi galimybę išsakyti savo nuomonę. Visi mes dedame savo indėlį į rinktinę, ruošiame futbolininkus, vieni nuo kitų priklausome. Kuo daugiau bendrausime, tuo geresni bus rinktinės rezultatai“, – sakė R. Poškus.

fklietava.lt informacija