Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava norėtų turėti LKL lygio komandą

Trečiadienis, 09 November 2016 14:27 Parašė 

Pirmadienį rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir administracijos direktorius Valdas Majauskas susitiko su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentu Remigijumi Milašiumi ir generaliniu direktoriumi Romualdu Brazausku.

LKL prezidentas kalbėjo apie Lietuvos sporto klubus, kiek kainuoja jų išlaikymas, pasidalijo patirtimi, kaip ieškoma investuotojų kituose rajonuose. „Jonava – prie Kauno, sportininkai gali atvažiuoti pas jus treniruotis, tačiau turite konkurentę – Marijampolę“, – sakė R. Milašius.

LKL generalinis direktorius R. Brazauskas kalbėjo apie projektą „LKL Akademija“; teigė, kad laikas keisti požiūrį: numatyti dalį klubo lėšų administracijai, marketingui, o ne vien jas skirti žaidėjams.

Rajono meras, svečius supažindinęs su Jonavos sporto arenos statyba, išsakė pagrindinį siekį, kad mūsų krepšininkai žaistų Lietuvos krepšinio lygoje. „Mes statome areną, o jūs formuokite komandą, kad po metų kitų galėtumėte „kraustytis“ į LKL. Tą padaryti reikia“, – tokį mero įpareigojimą gavo Jonavos sporto klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius. LKL vadovai pažadėjo Jonavai visapusišką palaikymą siekiant tikslo.

Susitikimo metu diskutuota apie investicijas sportui, tikintis, kad Jonavos verslininkai neliks abejingi ambicingam tikslui – mūsų komandai žaisti Lietuvos krepšinio lygoje.

Vėliau svečiai apžiūrėjo Jonavos sporto areną.

Karolina VIČIŪTĖ