Paskelbtas Renginiai

Išvykoje pagilinome geografijos, istorijos ir gamtos pažinimo žinias

Trečiadienis, 21 September 2016 14:10 Parašė 

Jau ne vienerius metusi mūsų mokyklos bendruomenė puoselėja gražią tradiciją: kasmet rugsėjo mėnesį keliaujame vis po kitas Lietuvos vietas. Štai visai neseniai susiruošėme į socializacijos projekto „Kuriame ir veikiame“ vieną iš vykdomų veiklų – į tiriamąją-edukacinę išvyką po Biržų regioninį parką.

Ekskursija prasidėjo Biržų lankytojų centre. Jame susipažinome su šios saugomos teritorijos išskirtinėmis vertybėmis, didžiausiu regioninio parko savitumu – karstiniu kraštovaizdžiu su daugybe karstinių įgriuvų – smegduobių, atsiradusių vandeniui išplovus žemėje slūgsančius gipso klodus. Aplankę ekspoziciją važiavome iki pėsčiųjų tilto per Širvėnos ežerą. Pėsčiomis mediniu tiltu keliavome į Astravo dvaro parką, kurio centrinis akcentas – grafų Tiškevičių rūmai.

Iš čia vingiuotu keliu tarp senų vandeningų įgriuvų vykome prie Kirkilų karstinių ežerėlių. Įgriuvos pasklidusios visur: ariamuose laukuose, pievose, miškuose, net prie sodybų pastatų. Užlipome pasižvalgyti į 30 m apžvalgos bokštą, nuo kurio atsiveria įspūdingas gamtos peizažas. Vėliau vykome prie naujojo „Barsuko olos“ pažintinio-geologinio tako. Užsukome ir į Karajimiškį: prieš mūsų akis atsivėrė įspūdingas smegduobynas su legendomis apipinta parko vizitine kortele – Karvės ola. Ekskursija Biržų apylinkėse užbaigėme aplankydami K. Radvilos statytą Biržų pilį.

Pakeliui į namus sustojome Krekenavos regioniniame parke: ant apžvalgos bokšto pasigrožėjome Kėdainių apylinkėmis, pavaikščiojome Pojūčių taku.

Praplėtę geografijos, istorijos, gamtos žinias, patyrę malonių pojūčių ir sustiprinę socialines bendravimo ir bendradarbiavimo kompetencijas, sugrįžome namo.

Jūratė GRICIUVIENĖ

Barupės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui