Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Drauge mes galime daug daugiau

Antradienis, 13 September 2016 14:28 Parašė 

Kasmet vykstantis ir populiarumą tarp bendruomenių įgavęs konkursas „Eismo saugumas bendruomenėse“ skatina aktyviau rūpintis eismo saugumu ir inicijuoti įvairius renginius, kurie sutrauktų nemažai eismo dalyvių, įskaitant ir įvairių socialinių sluoksnių, amžiaus, socialinės atskirties grupių bendruomenės narius.

Praėjusią savaitę Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centre taip pat vyko saugaus eismo kultūrą skatinantis renginys „Saugok mane“. Renginio tikslas – prisidėti prie aktyvaus rūpinimosi eismo saugumu, ugdant saugaus eismo sampratą ir įgūdžius.

Renginyje svečiavosi ir džiugią nuotaiką skleidė Aklųjų ir silpnaregių sąjungos kapela ,,Jonavėlė“, Jonavos reabilitacijos ir slaugos centro gyventojai, taip pat lopšelio-darželio ,,Saulutė“ ugdytiniai.

Visi susirinkusieji turėjo galimybę išvysti Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centro lankytojų parengtą vaidinimą „Apsaugok mane“, o taip pat, skambant nuotaikingoms melodijoms, įsisukti į šokio sūkurį. Renginio dalyviai savo įgūdžius demonstravo atlikdami praktines užduotis: mokėsi saugiai pereiti važiuojamąją kelio dalį, demonstravo, kaip elgtis šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ir kt., akcentuodami atsakomybę, sąmoningumą ir pagarbą vieni kitiems.

Manome, kad tiek vaiko, tiek suaugusio žmogaus kultūringai elgsenai kelyje formuotis reikia visų mūsų rūpesčio ir gero pavyzdžio. Todėl neabejojame, kad panašūs saugaus eismo renginiai padės mažinti nelaimingų atsitikimų skaičių keliuose, prisidės prie eismo kultūros ugdymo, atkreips bendruomenės dėmesį į eismo saugumo svarbą. Svarbiausia, kad kartu mes galime daugiau.

Rasa BANIULIENĖ