Paskelbtas Aktualijos

„Lidl Lietuva“ darbuotojų istorijos: pasilikti skatina karjeros galimybės, atlyginimas ir kiti privalumai

Antradienis, 30 May 2023 10:16 Parašė 

Konkurencingas atlygis, lankstumas, komandiškumas ir karjeros galimybės – vieni iš daugelio „Lidl Lietuva“ privalumų, kuriuos išskiria lojalūs įmonės darbuotojai. Kas dar motyvuoja likti viename didžiausių Lietuvos prekybos tinklų, pasakoja ilgamečiai „Lidl Lietuva“ komandos nariai Karolis ir Laura.

Prekybos tinkle „Lidl“ beveik ketverius metus dirbantis vilnietis Karolis darbą prekybos tinkle pradėjo nuo pardavėjo pozicijos ir praėjus metams tapo parduotuvės vadovo asistentu, o vėliau pratęsė karjerą „Lidl Lietuva“ administracijoje. Pasak jo, ilgam likti įmonėje jį paskatino aukštas atlygis ir vadovų supratingumas.

„Pardavėju įsidarbinau vasarą baigęs mokyklą. Planavau padirbėti trumpam ir užsidirbti pinigų studijoms, „Lidl“ pasiūlė labai konkurencingą atlyginimą. Vadovams pasiūlius dar ir lanksčias darbo sąlygas, buvo patogu dirbti ir toliau derinti darbą su studijomis, o studijuojant papildomi pinigai praverčia. Baigdamas studijas atlikau praktiką centriniame biure, kuriame likau dirbti ir po praktikos“, – pasakoja Karolis.

Komandos stiprybė – vienybėje

Pasak darbuotojų, lojalumą „Lidl“ prekybos tinklui padeda užtikrinti ir pagarbus bendravimas, vadovų ir kolegų atvirumas bei komandiškumas. Jį „Lidl“ stiprina diegdamas aiškius darbo principus, padedančius darbuotojams orientuotis ir dirbti kryptingai. Be to, įmonė reguliariai vykdo komandos narių apklausas, skatina juos išreikšti savo nuomonę, idėjas bei pasiūlymus. Taip pat, prekybos salėje prireikus atlikti tam tikras užduotis, tai gali padaryti bet kuris kolega, nepriklausomai nuo jo užimamų pareigų.

Prieš kelerius metus prie „Lidl Lietuva“ komandos prisijungusi kaip parduotuvės vadovė, dabar regiono vadove dirbanti Laura pabrėžia, kad šie darbo principai ne tik užtikrina darbuotojų komandiškumą, bet ir skatina tobulėti.

„Pasirinkau darbą „Lidl“, nes patiko laisvė siekiant rezultatų. Lankstus darbdavio požiūris ne tik motyvuoja, bet ir sustiprina komandą. Jeigu darbuotojai jaučiasi stiprios komandos dalimi, kurioje vieni kitus palaiko, tai pajaus ir pirkėjai, kurie norės sugrįžti čia vėl“, – sako Laura.

Pasak Lauros motyvuoja ir galimybė dalyvauti įvairiuose įmonės projektuose. Pavyzdžiui, „Lidl Lietuva“ darbuotojai yra kviečiami prisijungti prie iniciatyvos „Mano idėja“, kurioje gali siūlyti savo idėjas, galinčias pagerinti įmonės procesus.  Lauros teigimu, tokios iniciatyvos ne tik įtraukia darbuotojus, bet ir leidžia prisidėti prie įmonės kūrimo.

Taip pat pašnekovė pabrėžia, kad pasilikti įmonėje ją skatina ir „Lidl Lietuva“ rūpestis užtikrinant, kad kiekvienas darbuotojas jaustųsi patogiai ir pasitikėtų savimi.

„Prekybos tinklas vadovaujasi vakarietiškomis vertybėmis, kuria motyvuojančią ir draugišką darbo aplinką, kurioje visi darbuotojai jaučiasi komfortiškai. Tobulėjimas ir karjeros galimybės suteikia darbuotojams motyvacijos ir pasitikėjimo savimi“, – teigia Laura.

Jai pritaria ir Karolis, pasak kurio, „Lidl Lietuva“ vadovai itin vertina darbuotojų iniciatyvas, o tai skatina siekti geresnių rezultatų bei išbandyti įmonės viduje naujas darbo pozicijas bei kilti karjeros laiptais.

Tobulėjimo įmonėje galimybės

Darbuotojų tobulėjimui, motyvacijai ir galimybėms kilti karjeros laiptais „Lidl Lietuva“ skiria itin daug dėmesio – kasmet įmonėje pareigose pakyla vidutiniškai 10 proc. visų įmonės darbuotojų.

„Savo darbuotojams siūlome geriausias sąlygas saviraiškai, tobulėjimui, edukacijai, o už pastangas – atlyginame. Nuolat stengiamės prisitaikyti prie besikeičiančios situacijos rinkoje, rūpinamės, kad darbuotojai augtų kartu su verslu ir gebėtų lanksčiai reaguoti į pokyčius. Ugdant profesionalumą ir asmenines savybes, darbuotojai neretai patys inicijuoja svarbius pasikeitimus ir geba efektyviai dirbti bet kokioje situacijoje“, – sako Sandra Savickienė, įmonės „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Siūlo platų naudų paketą

Darbuotojų lojalumą „Lidl Lietuva“ užtikrina išlaikydama itin konkurencingą atlygį. Remiantis portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis, šių metų pirmojo ketvirčio darbuotojų užmokesčio vidurkis įmonėje prieš mokesčius siekė 1925,42 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų.

Siekiant ir toliau išlaikyti lyderystę, nuo sausio 1 d. atlyginimai augo parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, o nuo rugsėjo padidės ir administracijos darbuotojams. Papildomą saugumo jausmą garantuoja ir įmonėje įdiegta pakopinė algų kėlimo sistema, atlyginanti už darbuotojo lojalumą.

Po bandomojo laikotarpio visi darbuotojai apdraudžiami privačiu papildomu sveikatos draudimu. Taip pat darbuotojams siūlomas platus papildomų naudų krepšelis fizinei ir emocinei sveikatai puoselėti. Darbuotojams kasmet dovanojami vitaminų rinkiniai, komandos nariai ir jų vaikai iki 14 metų gali nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, suteikiama galimybė nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.