Paskelbtas Sportas

Ne stumdė, o rimtai žaidė

Penktadienis, 26 May 2023 11:01 Parašė 

Jonavos vaikų lopšelyje – darželyje „Pakalnutė“ būrys vaikų vėl susėdo prie margų 64 langelių lentų, vėl sukaukšėjo šaškės, užvirė mažųjų galvočių dvikovos. Į respublikinį šaškių turnyrą „Baltieji laimi...“ suvažiavo net 28 įvairių Lietuvos miestų komandos. O kiekvienoje komandoje – trys žaidėjai.

Kaip sakė darželio direktorės pavaduotoja Natalija Žuravliovienė, mūsų įstaiga savo iniciatyva jau gerai žinoma. Čia vaikai dažnai išrikiuoja šaškes ir žaismingai mokosi šaškių elementoriaus. Ne visi, žinia, taps rimtais žaidėjais, bet visi pramoks sukaupti dėmesį, rasti iš sunkios padėties išeitį. Pavaduotoja teisi: viename poilsio kampelyje Šiaulių treneris savo žaidėjams vis aiškino, kokias klaidas jie daro. Be šiauliečių, savo komandas į turnyrą atvežė Kaunas, Ukmergė, Vilnius, Trakai, Kaišiadorys, atskubėjo ir jonaviečiai. O štai ukmergiškių trenerė Melanija Juškienė, atvežusi net trijų darželių keturias komandas, apgailestavo, kad šaškės vaikų įstaigose dar nėra pakankamai vertinamos, tad jai, turinčiai 40 metų darbo stažą pedagogei, keista, kad tenka darbuotis trenere savanore. Vis tiktai viešnia teigė: „Kol būsiu gyva, šaškės Ukmergėje gyvuos“.

Kam iš mūsiškių, jonaviečių, turnyre pasirodė geriausiai? Po penkių ratų paaiškėjo, kad 78 vaikų būryje geriausiai sekėsi R. Samulevičiaus progimnazijos komandai su jų lydere Elinga Kašauskaite. Neprastai kovojo ir Matas Vitartas („Saulutė“), Ariana Stankevičiūtė („Žilvitis“), „Bitutės“, „Pakalnutės“, „Lakštingalėlės“, J. Vareikio progimnazijos galvočiai. Visiems atiteko įdomūs Valstiečių ir žaliųjų partijos įsteigti prizai, visi pažadėjo iki kito pavasario suvokti dar daugiau sėkmės paslapčių.

Marius Glinskas