Paskelbtas Aktualijos

Ar renkantis statybines medžiagas reikia atsižvelgti tik į kainą?

Ketvirtadienis, 25 May 2023 09:50 Parašė 

Kaina, estetika, praktiškumas ir ilgaamžiškumas. Tai yra tik keletas dalykų, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis statybines medžiagas naujai namo statybai ar pastato renovacijai. Viename iš tyrimų, susijusių su statybomis buvo nagrinėjama, kas labiausiai daro įtaką žmonėms, kai jiems reikia pasirinkti statybines medžiagas. Tyrimas atskleidė, kad statybininkai ir rangovai daro didžiausią įtaką pirminėms statybinėms medžiagoms ir jų pasirinkimui, tokioms kaip langai ir durys, dailylentės ir namo apmušalai, mediena ir fanera. Į ką reikėtų atsižvelgti perkant statybines prekes, jei norisi kokybiško pastato?

Svarbu nustatyti turimą biudžetą ir praktiškumą

Jums gali patikti tam tikros medžiagos išvaizda, tačiau tai nereiškia, kad ji tinka jūsų klimatui ar regionui. Medinės dailylentės atrodo autentiškos ir natūralios, tačiau jei jas pastatysite ant namo Klaipėdoje ar Nidoje, lietaus sezonai gali padaryti daug žalos. Visada turite domėtis, prieš pirkdami statybinę medžiagą ir įsitikinti, kad tam tikros medžiagos tikrai tinka Lietuviškam klimatui. Jei neturite neriboto biudžeto namams, rinkitės medžiagas, kurių kaina atitinka jūsų galimybes, tačiau atsižvelkite į kokybę. Jei norite įnešti prabangos į savo namus, viena iš brangiausių ir pragangiausių statybinių medžiagų yra akmens dailylentės. Ši medžiaga yra brangi, tačiau labai kokybiška ir patvari, verta žinoti, kad šios dailylentės gali tarnauti daugiau nei 100 metų.

Ar pasirinkta statybinė medžiaga tinkama estetiškai?

Tradicinis rąstinis namelis puikiai atrodo miškuose, tačiau Kauno ar Vilniaus senamiestyje tokiems nameliams tikrai nėra vieta. Renkantis medžiagas atkreipkite dėmesį į bendrą visos gatvės vaizdą: jei visi namai yra su vienodais stogais, pagaminti iš vienodos medžiagos, turbūt jums bus lengviau pasirinkti statybines medžiagas ir prisiderinti prie kaimynų. Tai gali nulemti viską, nuo kokių medžiagų galite naudoti iki kokios spalvos gali būti jūsų namas.

Visiems jautri tema yra ekologija, klimato kaita, dėl to vis labiau populiarėja ekologiškos statybinės medžiagos. Pavyzdžiui, saulės baterijos gali neužtekti per ilgą Lietuvišką žiemą. Taip pat nepamirškite transporto išlaidų. Jei tos tvarios medžiagos turi būti gabenamos per pusę šalies į jūsų namus, transporto išmetamas anglies dioksidas gali panaikinti bet kokią ekologinę naudą.

Ar pasirinkta medžiagą bus nesudėtinga prižiūrėti?

Prieš perkant statybines medžiagas turėtumėte įsitikinti, kad jas lengva prižiūrėti. Priežiūra padės ilgą laiką išlaikyti pastatą gražų ir jis atrodys estetiškai. Iš kokybiškos statybinės medžiagos pastatyti namai reikalauja mažiau priežiūros nei namai, kurie pastatyti iš standartinės ir pigios medžiagos, nes tokius namus reikės nuolat atnaujinti, jei norėsite, kad jie atrodytų tvarkingai. Tinkamos ir kokybiškos statybinės medžiagos prideda pastatui vertės.

Kiekvienas turi skirtingus skonius, specifikacijas ir poreikius. Vadinasi, jei vienas žmogus laiko kažką žavingu ir patraukliu, kito tai gali nesudominti. Tik jūs žinote, kokios kokybės pastate norėtumėte gyventi. Pavyzdžiui, pasirinkta grindų medžiaga gali pakeisti namo ar buto išvaizdą. Jūs turite pasirinkti grindų dangos medžiagą, kuri ne tik atitinka jūsų skonį, bet ir atitinka jūsų biudžetą, pavyzdžiui, stiklines plyteles, keramines plyteles, granitą, marmurą. Renkantis šiuos elementus, turite atsižvelgti į norimą išvaizdą.

Taigi, reikia atsižvelgti į daug skirtingų dalykų, prieš perkant statybines medžiagas, tačiau svarbiausia rasti kokybiškas ir jūsų norus tenkinančias medžiagas. Geros kainos ir kokybės santykio statybines medžiagas rasite mimeta.lt internetinėje svetainėje.