Paskelbtas Sportas

Reitinginiame turnyre – Arūno Narbuto pergalė

Pirmadienis, 22 August 2016 09:52 Parašė 
Dar vieną padavimą mėgina atremti turnyro nugalėtojas Arūnas Narbutas Dar vieną padavimą mėgina atremti turnyro nugalėtojas Arūnas Narbutas

Dvi savaitgalio dienas vyko Jonavos atviras lauko teniso reitinginis turnyras, kuriame šįkart varžėsi 16 šios sporto šakos entuziastų. Vasaros pabaigos turnyrą organizavo sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas), šįkart į jį suvažiavo nemažas skaičius svečių iš Vilniaus, Kauno, Ukmergės.

Pasak turnyro organizatoriaus A. Narbuto, sunku vienu metu organizuoti, paruošti aikštelę ir dar pačiam sudalyvauti žaidime. Tačiau, kaip parodė žaidimo eiga, nors sporto klubo prezidentui 43 m., jis žingsnis po žingsnio nukeliavo iki finalo, kelyje nesutikdamas rimtesnio varžovų pasipriešinimo. Pusfinalyje A. Narbutas 6/1, 6/0 nugalėjo Danielių Žvinį iš Ukmergės.

Tik šis jonavietis apgynė šeimininkų garbę, nes į pusfinalius pateko ukmergiškis ir du sostinės atstovai. Būtent tarp šių tenisininkų užvirė trijų setų vyriška kova. Nors Antanas Gilaitis pirmajame sete 3/6 turėjo pripažinti varžovo Donato Zavecko pranašumą, bet antrajame sete ne tik sugebėjo atstatyti pusiausvyrą (6/2), bet lemiamame trečiajame sete parklupdė varžovą 10/8 (žaidžiama iki dešimties taškų).

Kovoje dėl trečios pozicijos ukmergiškis D. Žvinys nepaliko galimybių sostinės atstovui D. Zaveckui, kuris varginančioje pusfinalio kovoje patyrė traumą. Ukmergiškis be didesnio vargo įveikė vilnietį 6/0, 6/2 ir iškovojo trečią vietą.

Finale prireikė trijų setų kovos. Jonavietis A. Narbutas 7/6 pirmajame sete pranoko 26 m. vilnietį A. Gilaitį, bet antrajame pastarasis žaidėjas susigrąžino prarastas pozicijas, laimėjo setą 6/2, ir kovą nukėlė į trečiąjį setą. Susikaupęs ir nebedarydamas lemiamų klaidų, A. Narbutas laimėjo šį setą 10/7 ir tapo turnyro nugalėtoju.

Varžybų organizatoriai už suteiktą žaidybinę aikštelę dėkoja Jeronimo Ralio gimnazijos direktoriui Arūnui Rimkui, taip pat Sporto centrui, firmai „Mantis“. SK „Lauko tenisas visiems“ kitą, jau rudeninį turnyrą, planuoja surengti paskutinį rugsėjo savaitgalį.

Gytis RAMANAUSKAS