Paskelbtas ELTA

V. Blinkevičiūtė tikina M. Sinkevičiaus išlaidų skaidrumu neabejojanti: jei čekiuose yra kokia klaida, mes atsiprašome

Antradienis, 23 May 2023 11:43

 Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus sąžiningumu, naudojant miesto savivaldybės tarybos nario kompensacines išmokas, neabejojanti. O jei, pažymi V. Blinkevičiūtė, M. Sinkevičiaus pateiktose išlaidų ataskaitose ir pasitaikė klaidų, tai jos, garantuoja politikė, tikrai nėra piktybinės.

M. Sinkevičiaus išlaidų ataskaitomis pirmadienį savo asmeninėje Facebook paskyroje pasidalijo visuomenininkas Andrius Tapinas. Jo teigimu, klausimų Jonavos merui kilo ne tik dėl transporto ir telefono ryšio išlaidų, bet ir dėl kelių ataskaitoje minimų televizorių.

„Aš tikrai kalbėjau su Mindaugu Sinkevičiumi, kuris viską gali pagrįsti ir įrodyti, kaip ten yra. O jei čekiuose yra kokia klaida, tai už klaidas mes atsiprašome, nes tos sumos yra nedidelės. Nežinau, ar televizorių galima nusipirkti už 30 eurų. Reikia nuodugniai į viską pažiūrėti ir jei suklysti – pasitaisyti. Bet piktybinių dalykų tikrai nėra“, – Eltai sakė V. Blinkevičiūtė ir neskubėjo svarstyti, kokių veiksmų partija imtųsi, jei visgi pasirodytų, kad Jonavos meras su lėšomis elgėsi neskaidriai.

„Tikiu, kad Mindaugas visą dūšią atidavęs dirba ir savivaldybių asociacijos vadovu, ir Jonavos meru. Jei suklydo, tai tos klaidos žmogiškos. Bet piktnaudžiavimo ir lėšų pasisavinimo – tikrai nėra“, – tikino V. Blinkevičiūtė.

Ji pažymėjo, kad, kadangi savivaldos tarybų narių lėšų panaudojimo klausimas liečia visas savivaldybes ir įvairias politines partijas, tai rodo, kad bloga yra pati tarybų narių išmokų sistema.

„Kaip LSDP pirmininkė aš galiu pasakyti, kad atsiprašau ta prasme, jog tokie dalykai vyksta dėl lėšų panaudojimo. Sistema bloga ir ją reikia keisti“, – teigia V. Blinkevičiūtė.

Informaciją apie Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus tarybos nario išlaidas ir jų ataskaitas pirmadienio vakarą paskelbė visuomenininkas Andrius Tapinas. Jis teigė turįs klausimų M. Sinkevičiui ne tik dėl išlaidų kurui ir telefoninėms paslaugoms, bet ir dėl poros įsigytų televizorių.

„Matote Jonavos mero ryšio išlaidų išklotinę – du televizoriai „Samsung“, bendra sąskaitos suma 219,42 eurai, tokia suma ir įtraukta į apyskaitą. Tas pats yra ir kitą mėnesį“, – antradienį asmeninėje Facebook paskyroje M. Sinkevičiaus išlaidų ataskaitų nuotraukomis dalijosi A. Tapinas.

Visgi socialdemokratas M. Sinkevičius neigia viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, esą jis už tarybos nario veiklai skirtas lėšas įsigijo du televizorius. Anot politiko, įsivėlė „techninė klaida“, todėl kanceliarinėmis išmokomis buvo apmokėtos poros mėnesių sąskaitos už televizorius. Visgi, meras tikina ištaisysiąs šias spragas.

„Nuoširdžiai atsiprašau ir pripažįstu, kad tai klaida. Veikiausiai techninė, nes ankstesniais laikotarpiais/metais ji nesikartojo“, – apgailestavo Jonavos miesto meras.

Be to, M. Sinkevičius leido suprasti, kad grąžins netinkamai panaudotus pinigus atgal į savivaldybės biudžetą.

„Klaidą ištaisysiu. Teigti, kad už 109 eurus 60 centų įsigijau du televizorius, man atrodo, nepagrįsta“, – pabrėžė Jonavos meras.

Viktorija Smirnovaitė (ELTA)