Paskelbtas Miesto naujienos

Pasveikinti jonaviečiai, „Atliekų kultūros“ egzamino prizininkai

Pirmadienis, 22 May 2023 12:21 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės tarybos posėdžio pradžioje pasveikinti jonaviečiai, šių metų „Atliekų kultūros“ egzamine užėmę prizines vietas.

Savivaldybės Turto ir aplinkos apsaugos skyriaus atstovai įteikė padėkas ir simbolinius prizus jonavietėms Audronei Gustienei, Danielei Vaitiekūnaitei ir jauniausiai konkurso dalyvei, surinkusiai daugiausiai taškų – Elžbietai Čirvinskaitei.

Šių metų balandžio 27 dieną jau ketvirtą kartą surengtame tradiciniame „Atliekų kultūros“ egzamine savo žinias apie atliekų prevenciją, tvarkymą, rūšiavimą ir jų perdirbimą pasitikrino rekordinis skaičius Lietuvos gyventojų – sėkmingai egzaminą išlaikė daugiau nei 13 tūkstančių dalyvių.

Tradiciškai didžiausią dalyvių skaičių egzamine sudarė moksleiviai. Šiais metais prie „Atliekų kultūros“ egzamino prisijungė net 640 Lietuvos ugdymo įstaigų moksleiviai – kone dvigubai daugiau, nei praėjusiais metais.

Nors aktyviausiai egzamine dalyvavo Vilniaus savivaldybės gyventojai, prie nuotoliniu būdu vykusio egzamino jungėsi gyventojai iš visos Lietuvos, neaplenkiant ne tik didžiųjų šalies miestų, bet ir mažų miestelių bei kaimo gyvenviečių.