Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Kūrybiškumo festivalis „MU22“ skatina puoselėti laiką drauge su vaikais

Penktadienis, 19 May 2023 16:11 Parašė 

Lietuvos Kultūros Tarybos ir Jonavos rajono savivaldybės finansuotas projektas „Kūrybiškumo festivalis „MU22“ artėja link pabaigos. Festivalio metu vyko  kūrybiniai „Family Lab Academy Kaunas“ užsiėmimai vaikams M. K. Čiurlionio muzikinės poemos „Miške“ motyvais, kurių metu buvo lavinami komunikaciniai, bendradarbiavimo, kritinio mąstymo ir ugdomi emocinio intelekto gebėjimai. Dailės terapijos seansų metu M. K. Čiurlionio muzikinės poemos „Jūra“ motyvais kartu su „Rami dailė“ įkūrėja Rūta Rastenyte-Matūze buvo lavinamas kūrybiškumas ir vaizduotė. Vis dar vyksta sveikatingumo mankštos kartu su tėvais M. K. Čiurlionio muzikinės poemos „Jūra“ motyvais, kurias organizuoja Jonavos visuomenės sveikatos biuras, o jų metu stiprinamas tarpusavio ryšys, praleidžiamas kokybiškas laikas drauge su tėvais.

Projektą gegužės 25 d. 18 val. vainikuos teatro „No Shoes“ muzikinis judesio spektaklis „Upė“. Spektaklio metu vaikai ne tik stebės šokėjų kūnus, judančius pagal klasikinės muzikos garsus, bet ir patys taps interaktyvaus veiksmo dalyviais. Tiek šokėjų, tiek žiūrovų kuriamas spektaklio veiksmas, tarsi tekančios upės vanduo, kiekvieną kartą nuplukdys į naujas erdves ir leis panirti į vis kitokius nuotykius, emocijas, atradimus. Vaikai, stebėję spektaklį, bus kviečiami į vaidybinę aikštelę ir jiems nebesiūlant specialaus, suplanuoto veiksmo, bus leidžiama naujai atsiradusioje teatrinėje erdvėje žaisti/kuri savo teatrinę realybę. Tėvams drauge su vaikais stebėjus spektaklį ir po spektaklio dalyvaujant kūrybiniame žaidime, atsivers galimybės kitokių meninių veiklų ieškojimams.

Kūrybiškumo festivalis „MU22“ skirtas didinti kultūrinių paslaugų prieinamumą tėvams su mažais, 1,5-3 m. amžiaus, vaikais sąveikaujant su dailės, teatro, tarpdisciplininės srities menininkais ir sveikatos priežiūros specialistais.

JKC inf.