VSAT pareigūnai sutrukdė jonaviečiui realizuoti kontrabandines cigaretes

Penktadienis, 12 May 2023 19:59 Parašė 

Jonavoje pasieniečiai sulaikė vietos gyventoją, kuris iš savo automobilio į garažą krovė tūkstančius pakelių kontrabandinių cigarečių. Dalį jų jonavietis laikė ir savo namuose.

Trečiadienį Jonavoje VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai viename privataus namo kieme užklupo cigaretes kraunantį 63-ejų metų jonavietį. Iš savo automobilio „Audi A3“ jis nešiojo cigaretes į kieme esantį garažą.

Apžiūrėję patalpas ir automobilį, pasieniečiai aptiko 5 540 pakelių cigarečių „NZ Gold“, „Minsk capital“ ir „ Minsk Superslim“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Tęsdami tyrimą, VSAT pareigūnai atliko kratą ir sulaikytojo namuose. Ten rado dar 95 pakelius cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Visos operacijos metu pasieniečiai aptiko 5 635 pakelius cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio rūkalų kiekio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – 22 765 eurai.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jonaviškis uždarytas į areštinę. Už padarytą nusikalstamą veiką jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės inf.