Paskelbtas Rajono naujienos

Vokietijos brigados vadas su batalionų vadais lankosi Rukloje

Penktadienis, 12 May 2023 14:11 Parašė 

Gegužės 12 d. Vokietijos brigados Lietuvoje (angl. eVA BDE LTU) vadas brg. gen. Christian Nawrat su batalionų vadais atvyko į pratybas Rukloje. Vokietijos pajėgų atstovai dalyvauja Lietuvos gynybos planų vykdymo procese, kuriame Vokietijos brigada yra integrali Lietuvos ginkluotųjų pajėgų dalis, tad bendros pratybos ir mokymai užtikrina savalaikę sąveiką ir koordinuotus veiksmus.

Vokietijos kariuomenė ruošiasi atgrasymui ir gynybai kartu su Lietuvos ginkluotosiomis pajėgomis, dedamas svarus indėlis į pasiruošimą: pratybos su Lietuvos kariuomenės padaliniais, bendros tarptautinės operacijos, Ukrainos karių rengimas. Neseniai vyko Lietuvos kariuomenės ir Vokietijos 10-osios divizijos pratybos „FÜREX 2023“, kurių metu apie 70 Vokietijos kariuomenės atstovų vykdė žvalgybą vidurio, šiaurės rytų ir pietų Lietuvos regionuose, numatytos galimos pajėgų judėjimo ir dislokavimo vietos.

Brg. gen. Ch. Nawrat susitiks su Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadu brg. gen. Artūru Radvilu ir aptars būsimus projektus, karių rengimą, mokymus, artimiausias pratybas prieš NATO viršūnių susitikimą Vilniuje bei gegužės mėnesio pabaigoje planuojamą konferenciją.

Vokietija vadovaudama 2017 metais įsteigtai NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinei grupei Rukloje, investuoja į Lietuvos karinę infrastruktūrą bei prisideda prie Lietuvos kariuomenės modernizavimo. Paskyrus nuolatinės parengties Vokietijos brigadą Lietuvai stipriai išaugo Vokietijos kariuomenės galimybės kartu su NATO sąjungininkais užtikrinti Lietuvos saugumą.

Nuotr. aut. vyr. srž. sp. Ieva Budzeikaitė.