Paskelbtas Miesto naujienos

KLAUSIA SKAITYTOJAS. Varnoms paslaugą daro ir žmonės

Trečiadienis, 10 May 2023 15:40 Parašė 

Redakcijai paskambino Romualdas M. iš Parko gatvės. Jis sakė, kad Parko gatvėje labai padaugėjo varnų. Ties poliklinika ir tvenkiniais skraido varnų būriai kaip kokiame siaubo filme. Varnos platina ligas, teršia aplinką, drasko šiukšlių maišus ir pan. Ar Jonavoje kas nors daroma dėl jų populiacijos mažinimo?

Jonavos miesto seniūnijos seniūnė Eglė Pinkevičienė: Miesto seniūnija kasmet numato lėšų ir užsako darbus varnų lizdams ardyti. Taip buvo daroma ir šiemet. Atsižvelgta į aukštas pušis, kur varnos mėgsta sukti lizdus, todėl šie darbai atlikti prie Jonavos ligoninės esančiame parkelyje bei Sodų gatvėje prie žydų kapinių. Dėl varnų keliamų nepatogumų Parko gatvėje į mūsų seniūniją niekas nesikreipė.

Norėčiau akcentuoti, kad lizdus ardyti leidžiama tik iki kovo 1 d. Beje, dėl varnų antplūdžio gatvėse yra ir gyventojų kaltės. Žmonės mėgsta ant konteinerių palikti maišelius su maistu benamiams. Varna – gudrus paukštis. Ne tik pati vaišinasi, bet ir „draugių“ pasikviečia. Todėl nenuostabu, kad, radusios maitinimosi vietas, ir įsikuria naujos varnų kolonijos.  

„Alio Jonavos“ inf.