Paskelbtas Futbolas

Kelias kovoje dėl taurės - baigtas

Antradienis, 09 May 2023 15:37 Parašė 

Greitai FK „Jonava“ komandai baigėsi varžybos Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurėje). Šiemet jonaviečiai pirmojoje lygoje visiškai nedemonstruoja pergalingo žaidimo ir užima paskutiniąją vietą čempionate.

Nors Rolando Čepkausko ir Gedimino Zdanevičiaus  treniruojama FK „Jonava“ ekipa laimėjo LFF taurės pirmajame etape ir pagaliau po ilgos pertraukos šventė pergalę pirmosios lygos čempionate, tačiau žaidimas  optimizmo visiškai neteikia. Komandos sirgaliai dar labiau nuleido rankas, kai futbolininkai parodė, kad negali įveikti net antrosios lygos komandos.

Praėjusią savaitę prasidėjo ir šią savaitę tęsėsi LFF taurės antrojo etapo susitikimai. Burtai lėmė, kad šiame etape FK „Jonava“ susitiks s u antroje lygoje rungtyniaujančia Klaipėdos FM komanda, kuri taip pat nėra pirmaujančiųjų gretose. Visgi, Jonavos futbolininkai visiškai nuvylė savo sirgalius ir besirenkančius žiūrovus, nes uostamiestyje vykusiame vieninteliame tarpusavio mače neprilygo savo varžovams.

Susitikimo likimas išsisprendė jau pirmajame kėlinyje. Aikštės šeimininkai privertė jonaviečių vartininką net tris kartus išimti kamuolį iš vartų tinklo. 18 min. po kampinio ir puikiai sužaistos kombinacijos, varžovai pelnė pirmąjį susitikimo įvartį. Tačiau tai buvo kracho pradžia. 30 min. vartininkas Gustas Jaskutis neleistinai stabdė klaipėdiečių žaidėją, o teisėjas skyrė 11 m baudinį. Šeimininkų žaidėjas Arminas Gečas jį realizavo, o 38 min. jau po  Ndiaye Baye Moustapha pražangos baudos aikštelėje. Buvo skirtas dar vienas 11 m baudinys. Tas pats A. Gečas dar kartą smūgiavo tiksliai ir rezultatas šeimininkų naudai tapo triuškinančiu (3:0).

Sunku patikėti, bet varžovai apsiginė, o Jonavos futbolininkai taip iki mačo pabaigos nesugebėjo nieko nuveikti, kad pelnyti bent paguodos įvartį. FK „Jonava“ pralaimėję susitikimą 0:3, baigė savo pasirodymą taurėje.

FK „Jonava“ sudėtis – Gustas Jaskutis, Maximiliano Juan De La Esperanza, Vitor Prado Gutierres, Džiugas Šlušnys, Rusnius Ragelis (nuo 46 min. Nedas Matačiūnas), Arnas Neimantas (nuo 46 min. Mantas Klapatauskas), Dominykas Dainoravičius (nuo 46 min. Domas Stankevičius), Paulius Osauskas, Ignas Naimovičius (nuo 77 min. Airidas Kabošius), Ndiaye Baye Moustapha (nuo 84 min. Edgaras Drozd), Nurlan Novruzov.

Kiti antrojo etapo rezultatai:

Vilniaus „Granitas“ (III lyga) – Vilniaus „Viltis“ (LFF II lyga) 1:2,

FK „Ataka“ (III lyga) – Vilniaus „Riteriai“ (Optibet A lyga) 0:9,

Vilniaus raj. „TransINVEST“ (Optibet Pirma lyga) – Kėdainių „Nevėžis“ (Optibet Pirma lyga) 5:1,

 Vilniaus „Trivartis“ (SFL C) – Vilniaus „Navigatoriai“ (III lyga) 0:8,

FA „Šiauliai“ (Optibet A lyga) – Alytaus „Dainava“ (Optibet A lyga) 2:1,

Klaipėdos FM (LFF II lyga) – „Jonava“ (Optibet Pirma lyga) 3:0!,

Klaipėdos „Neptūnas“ (Optibet Pirma lyga) – FK „Panevėžys“ (Optibet A lyga) 1:1 (11 m – 3:1)!

Panevėžio raj. „Dembava“ (LFF II lyga) – „Kauno Žalgiris“ (Optibet A lyga) 0:6,

Vilniaus „Alternatyvus futbolo klubas“ (III lyga) – Vilniaus „Žalgiris“ (Optibet A lyga) 0:6,

 FK „Garliava“ (Optibet Pirma lyga) – Kauno „Be1 NFA“ (Optibet Pirma lyga) 1:2,

Plungės „Babrungas“ (Optibet Pirma lyga) – Gargždų „Banga“ (Optibet A lyga) 0:3.

Kitos taurės rungtynės buvo žaidžiamos savaitės eigoje.

Po pralaimėjimo LFF  taurėje, FK „Jonava“ toliau tęsia pirmosios lygos čempionatą ir jau šią savaitę laukia rungtynės namuose. Gegužės 14 d., sekmadienį, FK „Jonava“ centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštelėje susitiks su Panevėžio „Ekranas“ klubu. Rungtynių pradžia 18.00 val.

KĘSTUTIS PUTELIS