Paskelbtas Renginiai

Pamokoje su meru – apie pinigų taupymą ir mokesčius

Ketvirtadienis, 04 May 2023 10:42 Parašė 

Jonavos pradinės mokyklos pradinukai trečiadienį dalyvavo neįprastoje pamokoje – finansinio raštingumo pradmenis vaikams dėstė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Merą į mokyklą pakvietė įstaigos pedagogai, dalyvaujantys Lietuvos Junior Achievement (LJA) finansinio raštingumo ir verslumo programos mokymuose.

Šiuo metu visoje Lietuvoje vyksta LJA inicijuota finansinio raštingumo savaitė, kurios metu 2-3 klasių moksleiviai gali susitikti su savo miesto bendruomenės atstovais ir išklausyti pranešimus mokesčių mokėjimo, bendruomeniškumo, socialinės atsakomybės ir kt. temomis.

Pamokos pradžioje M. Sinkevičius Jonavos pradinės mokyklos mokinių teiravosi, ar šie taupo tėvelių duodamus pinigus. Vėliau meras vaikams papasakojo, kokius mokesčius valstybei ir Jonavos rajonui sumoka dirbantys suaugusieji ir kokias viešas paslaugas už surinktas lėšas gauna visi Lietuvos gyventojai.

Finansinio raštingumo mokymai Jonavos pradinių klasių mokytojams vyko praėjusių metų gruodį.

Pirmieji mokymus išklausė ir praktiškai išbandė Panerio pradinės, Jonavos pradinės, „Neries“ pagrindinės ir Jonavos r. Ruklos mokyklos-daugiafunkcio centro pradinių klasių mokytojai. Vėliau prie mokymų prisijungs ir kitų mokyklų pradinių klasių mokytojai.

Pradinių klasių mokytojos, dalyvavusios mokymuose, pasiruošė įgyvendinti finansinio raštingumo stiprinimo programas, lavinti 1–4 klasių mokinių finansinio raštingumo įgūdžius ir vertinti jų pasiekimus.