Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

FK „Jonava“ solidžia pergale žengė į kitą taurės etapą

Antradienis, 02 May 2023 14:44 Parašė 

Praėjusios savaitės viduryje baigėsi pirmasis 2023-ųjų LFF taurės etapas, po kurio paaiškėjo visos 32 komandos, kurios tęs savo pasirodymą šiame turnyre. pirmojo etapo burtų traukimo ceremonijoje dalyvavo 38 komandos. 6 iš jų burtų keliu žengė tiesiai į antrą etapą, tuo tarpu kitos 32 buvo paskirstytos į 16 porų. Galima teigti, kad pirmame etape didelių staigmenų ar sensacijų neužfiksuota – porose, kur susitiko skirtingų divizionų komandos, triumfavo ir tolyn žengė aukštesnėse lygose rungtyniaujančios ekipos.

Kai buvo rungtyniauta gan skirtingų lygių ekipų, užfiksuota ir triuškinančių rezultatų. Aktualiausia buvo Jonavos futbolo mėgėjams sužinti, kaip seksis FK „Jonava“ futbolininkams, kurie burtų keliu gavo trečiojo lygoje rungtyniaujančią Vilniaus „Geležinis vilkas“ ekipą. Tai kaip ši komanda yra kariškių, tai ir buvo rungtyniauta Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono stadione, Vilniuje.

Nesinorėjo tikėti, kad jonaviečiai stipriai buksuojantys pirmoje lygoje, gali stabdyti ir šiame taurės etape. Mačo pradžioje taip ir atrodė, nes jau 6 min. aikštės šeimininkai pasinaudojo Jonavos futbolininkų klaida ir pelnė pirmąjį susitikimo įvartį. Pasirodo, tokio „šalto dušo“ jonaviečiams labai reikėjo ir, kaip parodė galutinis mačo rezultatas, buvo  pasiekta didžiausia pergalė šiame taurės etape. Jonavos klubas rungtynes pradėjo stipriausios sudėties, bet jau antroje rungtynių pusėje treneriai į aikštelę ėmė leisti daugiau  jaunų futbolininkų.

Įvarčių sąskaita buvo atidaryta 17 min., kai skirtą 11 m baudinį į šeimininkų vartus realizavo komandos kapitonas Artūras Rocys. Vėliau atėjo laikas komandos legionieriams ir vienas po kito dar tris įvarčius sumušė brazilas Vitor Prado Gutierres, senegalietis  Ndiaye Baye Moustapha bei azerbaidžanietis Nurlan Novruzov.

Po pertraukos pasipylė įvarčių gausa. Savo dublius susitikime įsirašė A. Rocys bei Ndiaye Baye Moustapha ir antrajame kėlinyje pradėjęs žaisi Dominykas Daunoravičius. Dar po sykį pasižymėjo Ignas Naimovičius, Domas Stankevičius ir FK „Jonava“ šventė įspūdingą pergalę rezultatu 10:1!

FK „Jonava“ sudėtis – Gustas Jaskutis; Maximiliano Juan De La Esperanza, Džiugas Šlušnys (nuo 46 min. Gediminas Korsakovas), Vitor Prado Gutierres, Arnas Neimantas (nuo 67 min. Rokas Macijauskas), Nikolaos Vasileiadis (nuo 46 min. Dominykas Daunoravičius), Artūras Rocys, Ndiaye Baye Moustapha, Ignas Naimovičius (nuo 75 min. Domantas Ročka), Paulius Osauskas, Nurlan Novruzov (nuo 46 min. Domas Stankevičius).

Šiame LFF taurės etape buvo užfiksuota ir daugiau triuškinančių rezultatų: Joniškio FK „Saned“ – Plungės „Babrungas“ 0:8, Gargždų „EMD Statyba-Sendvaris“ – FK „Garliava“ 2:7, Prienų „Nadruvis“ – „Marijampolės City“ 1:9, Vilniaus FK „Futboliukas“ – Mažeikių FK „Atmosfera“ 1:8.

Lietuvos futbolo federacijos būstinėje Vilniuje praėjusį penktadienį buvo ištraukti šio sezono LFF taurės antrojo etapo burtai. Šiame etape dalyvavo 32 klubai – 16 komandų, įveikusių pirmąjį etapą, 6, kurios čia žengė tiesiai burtų keliu bei visos 10 dabar prisijungusių Optibet A lygos komandų. Burtus šį kartą traukė Lietuvos nacionalinės rinktinės ir Meleco „Stal“ komandos narys Dominykas Barauskas, kuris vis dar tęsia reabilitaciją po sunkios traumos, patirtos praėjusių metų rugsėjo mėnesio rungtynėse Liuksemburge.

Vėliau jo ranka nulėmė 16 porų, tarp kurių užfiksuoti ir keli įdomūs susitikimai. Vienas tokių – praėjusių metų taurės rungtynių pakartojimas tarp „Atakos“ bei Vilniaus „Riterių“, ar dabartinių taurės savininkų Vilniaus „Žalgirio“ akistata su III lygos atstovais „Alternatyviu futbolo klubu“.

Visos LFF taurės antrojo etapo poros:

Vilniaus „Granitas“ (III lyga) – Vilniaus „Viltis“ (LFF II lyga);

FK „Ataka“ (III lyga) – Vilniaus „Riteriai“ (Optibet A lyga);

Kauno „Fortūna“ (LFF II lyga) – Vilniaus BFA (Optibet Pirma lyga);

Vilniaus raj. „TransINVEST“ (Optibet Pirma lyga) – Kėdainių „Nevėžis“ (Optibet Pirma lyga);

 Vilniaus „Trivartis“ (SFL C) – Vilniaus „Navigatoriai“ (III lyga);

Mažeikių „Atmosfera“ (LFF II lyga) – Kauno raj. „Hegelmann“ (Optibet A lyga);

FA „Šiauliai“ (Optibet A lyga) – Alytaus „Dainava“ (Optibet A lyga);

Vilniaus „Vova“ (III lyga) – „Marijampolė City“ (Optibet Pirma lyga);

Klaipėdos FM (LFF II lyga) – „Jonava“ (Optibet Pirma lyga);

FKS Ukmergė (LFF II lyga) – Marijampolės „Sūduva“ (Optibet A lyga);

Klaipėdos „Neptūnas“ (Optibet Pirma lyga) – FK „Panevėžys“ (Optibet A lyga);

Panevėžio raj. „Dembava“ (LFF II lyga) – „Kauno Žalgiris“ (Optibet A lyga);

Vilniaus „Alternatyvus futbolo klubas“ (III lyga) – Vilniaus „Žalgiris“ (Optibet A lyga);

 „Šilutė“ (LFF II lyga) – Telšių „Džiugas“ (Optibet A lyga);

FK „Garliava“ (Optibet Pirma lyga) – Kauno „Be1 NFA“ (Optibet Pirma lyga);

Plungės „Babrungas“ (Optibet Pirma lyga) – Gargždų „Banga“ (Optibet A lyga);

Tad FK „Jonava“ turi galimybę prasibrauti ir į trečiąjį varžybų etapą, nes šįkart burtai lėmė antrojoje lygoje rungtyniaujančią Klaipėdos FM komandą.

Visos rungtynės turi būti sužaistos gegužės 5–9 dienomis. Dalį dvikovų tiesiogiai bus galima stebėti ir futbolas.tv platformoje.

KĘSTUTIS PUTELIS