Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Pirmojo metų ketvirčio rezultatai: didžiausią atlyginimą sektoriuje siūlė „Lidl Lietuva“

Ketvirtadienis, 27 April 2023 12:39 Parašė 

Pirmojo šių metų ketvirčio darbuotojų užmokesčio vidurkis įmonėje „Lidl Lietuva“ prieš mokesčius siekė 1925,42 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų. Įmonei papildomai investavus į darbo užmokesčių biudžetą, nuo šių metų sausio 1 d. atlyginimai augo visų parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, o rugsėjį padidės ir administracijos darbuotojų atlyginimai.

Kaip rodo portalo „Rekvizitai.lt“ duomenys, šių metų sausio–kovo mėn. darbuotojų užmokesčio vidurkis prieš mokesčius „Lidl Lietuva“ įmonėje siekė 1925,42 eurus ir buvo didžiausias tarp maisto produktais prekiaujančių penkių didžiųjų šalies prekybos tinklų.

„Rūpestis darbuotojų gerove ir jų finansinio saugumo užtikrinimas – vienos pagrindinių mūsų įmonės strateginių krypčių, todėl šiems klausimams skiriame ypač daug dėmesio. Siekdami būti pačiu geriausiu darbdaviu, visiems  „Lidl Lietuva“ darbuotojams siūlome konkurencingiausią atlyginimą mažmeninės prekybos rinkoje, o įmonėje įdiegta pakopinė algų kėlimo sistema leidžia darbuotojams jaustis dar užtikrinčiau. Vos įsidarbinę parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai jau žino, kaip ateityje keisis jų atlyginimas“, – sako „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Pasak S. Savickienės, apskaičiuojant vidutinį darbo užmokestį, „Lidl Lietuva“ remiasi visą kalendorinį mėnesį įmonėje išdirbusių darbuotojų atlyginimo duomenimis.

Numatytas visų darbuotojų atlyginimų augimas

Šių metų pradžioje bendrovė padidino darbo užmokestį visų „Lidl“ parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, o nuo rugsėjo mėnesio darbo užmokestis augs ir visiems administracijos darbuotojams.

„Finansinis darbuotojų stabilumas – vienas iš mūsų prioritetų, todėl kartu su padidėjusiais atlyginimais, visi parduotuvių ir logistikos centro darbuotojai gavo ir „Lidl“ korteles, už kurias galima įsigyti įvairių prekių bet kurioje Lietuvoje veikiančioje tinklo parduotuvėje. Tokį pastiprinimą darbuotojams pradėjome skirti dar praėjusiais metais, o suprasdami jo reikšmę visiems komandos nariams, tęsime ir šiemet“, – pasakoja S. Savickienė.

S. Savickienė pažymi, kad šiemet „Lidl“ kortelės pasieks ir visus įmonės administracijos darbuotojus.

Darbuotojais rūpinasi visapusiškai

Skirdama didžiulį dėmesį darbuotojų gerovės užtikrinimui, „Lidl Lietuva“ investuoja ir į komandos nariams siūlomas papildomas naudas.

„Laikomės požiūrio, kad rūpintis savo komandos narių sveikata reikia nuosekliai ir visapusiškai. Stengiamės, kad „Lidl“ prekybos tinklo darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą: jau penktus metus iš eilės visus darbuotojus draudžiame papildomu sveikatos draudimu, artėjant šaltajam sezonui darbuotojams ir jų vaikams iki 14 metų suteikiame galimybę nemokamai pasiskiepyti nuo gripo apsaugančiomis vakcinomis bei dovanojame imunitetą stiprinančius vitaminų rinkinius“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ daug dėmesio skiria ir komandos narių emocinei sveikatai. Darbuotojams suteikiama galimybė nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Taip pat įmonės darbuotojai gali gauti profesionalias anonimines konsultacijas finansiniais, teisiniais ar asmeniniais klausimais.

Už vakarietišką įmonės kultūrą, geras darbo sąlygas ir visapusišką rūpestį darbuotojais, „Lidl Lietuva“ jau penktus metus iš eilės yra įvertinama prestižiniais „Top Employer 2023 Lietuva“ ir „Top Employer 2023 Europe“ sertifikatais.

Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 69 „Lidl“ parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.