Paskelbtas Futbolas

LFF taurės turnyre tarp 48 komandų – ir FK „Jonava“

Pirmadienis, 17 April 2023 10:54 Parašė 

Baigėsi registracija į 2023-ųjų LFF taurės turnyrą. Jai pasibaigus paaiškėjo, kad šių metų turnyre dėl trofėjaus varžysis 48 komandos.

Optibet A lygos, Optibet Pirmos lygos ir LFF II lygos klubai turnyre dalyvauja automatiškai, o kitos, žemesnėse lygose žaidžiančios komandos buvo kviečiamos registruotis ir dalyvauti turnyre. Registracijų šiame sezone vėl buvo sulaukta iš įvairių apskričių pirmenybių dalyvių, pradedant Šiaulių, baigiant sostinės Vilniaus apskritimi.

Taurės turnyre negali dalyvauti dublerinės ir dukterinės klubų komandos. Pilnas LFF taurės turnyre dalyvausiančių komandų sąrašas:

Optibet A lyga - FK „Panevėžys“, FA „Šiauliai“, Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Žalgiris“, Kauno raj. „Hegelmann“, Alytaus „Dainava“, Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Riteriai“, Telšių „Džiugas“, Gargždų „Banga“.

Optibet Pirma lyga - Plungės „Babrungas“, „Marijampolė City“, Kėdainių „Nevėžis“, Vilniaus raj. „TransINVEST“, Vilniaus BFA, „Jonava“, „Be1 NFA“, Panevėžio „Ekranas“, Kretingos „Minija“, Klaipėdos „Neptūnas“, „Garliava“.

LFF II lyga - „Šilutė“, Joniškio „Saned“, „Dembava“, Kybartų „Sveikata“, Mažeikių „Atmosfera“, Klaipėdos FM, Kauno „Fortūna“, Tauragės „Tauras“, Vilniaus „Viltis“, FKS „Ukmergė“.

 Užsiregistravusios komandos (III lyga) - „EDM Statyba–Sendvaris“, „Alternatyvus futbolo klubas“, „Geležinis vilkas“, „VGTU Vilkai“, „Navigatoriai“, „Nadruvis“, „Granitas“, „Ataka“, „Vova“, „Sirijus“, „Tera“, „Šturmas“, „Venta“.

Užsiregistravusios komandos (SFL A) - „Pabradė Zina“, „Top Kickers“.

Užsiregistravusios komandos (SFL C) - „Trivartis“, „Futboliukas“.

Praėjusį ketvirtadienį LFF būstinėje Vilniuje buvo ištraukti 2023-ųjų LFF taurės pirmojo etapo burtai. Šiemet taurės turnyre dalyvauja 48 komandos, o pirmame etape savo pavadinimus išvydo 38 ekipos. Iš jų buvo sudarytos 16 porų, o dar 6 ekipos į kitą etapą žengė burtų keliu, be kovos. Kitame etape prie taurės etapo prisijungs ir visos 10 Optibet A lygos komandų.

 Burtus traukęs LFF prezidentas Edgaras Stankevičius teigė, jog šis sezonas turėtų būti itin įdomus ir palinkėjo ekipoms sėkmės.

„Visiems linkiu gero sezono, matome, kad prasidėjusio sezono starte neužtikrintumas dėl rezultato yra kiekvienose rungtynėse. Galima prognozuoti, kad tas sezonas bus išskirtinis ir tikimės, kad pavyks finišuoti įspūdingu taurės turnyro finalu. Naujasis Kauno Dariaus ir Girėno stadionas yra puiki lokacija tokiam renginiui, o kaip atrodys pati šventė ir renginys – pamatysime“, – sakė LFF prezidentas.

Burtų keliu į kitą etapą žengė Vilniaus raj. „TransINVEST“ (Optibet Pirma lyga), „Trivartis“ (SFL C), „Ataka“ (III lyga), „Navigatoriai“ (III lyga), AFK (III lyga), „Vova“ (III lyga).

Likusias komandas burtai į poras paskirstė taip:

„Geležinis Vilkas“ (III lyga) – „Jonava“ (Optibet Pirma lyga);

Vilniaus BFA (Optibet Pirma lyga) – Panevėžio „Ekranas“ (Optibet Pirma lyga);

Kretingos „Minija“ (Optibet Pirma lyga) – „Be1 NFA“ (Optibet Pirma lyga);

Joniškio „Saned“ (LFF II lyga) – Plungės „Babrungas“ (Optibet Pirma lyga);

FK „Nadruvis“ (III lyga) – „Marijampolė City“ (Optibet Pirma lyga);

FK „Tera“ (III lyga) – FK „Šilutė“ (LFF II lyga);

„Sirijus“ (III lyga) – Klaipėdos „Neptūnas“ (Optibet Pirma lyga);

FKS „Ukmergė“ (LFF II lyga) – Kybartų „Sveikata“ (LFF II lyga);

Tauragės „Tauras“ (LFF II lyga) – Vilniaus „Viltis“ (LFF II lyga);

Vilniaus „Granitas“ (III lyga) – Kauno „Šturmas“ (III lyga);

Kuršėnų „Venta“ (III lyga) – FK „Dembava“ (LFF II lyga);

„EDM Statyba-Sendvaris“ (III lyga) – FK „Garliava“ (Optibet Pirma lyga“);

Vilniaus „Top Kickers“ (SFL A) – Kauno „Fortūna“ (LFF II lyga);

„VGTU Vilkai“ (III lyga) – Kėdainių „Nevėžis“ (Optibet Pirma lyga);

FK „Futboliukas“ (SFL C) – Mažeikių „Atmosfera“ (LFF II lyga);

„Pabradė Zina“ (SFL A) – Klaipėdos FM (LFF II lyga).

Pirmojo etapo rungtynės turi būti sužaistos balandžio 21-25 dienomis.

KĘSTUTIS PUTELIS