Paskelbtas Rajono naujienos

Kultūrinė edukacija Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos Batėgalos skyriuje

Ketvirtadienis, 06 April 2023 13:10 Parašė 

Ruošiantis Velykoms, Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos Batėgalos skyrius balandžio 4 d. organizavo kultūrinę edukaciją „Kiaušinių marginimas vašku“. Edukacijoje dalyvavo ir  Ruklos pabėgėlių priėmimo centre gyvenantys užsieniečiai. Edukacijos dalyviai išklausė dviejų kalbų paskaitą apie Velykų tradicijas, mokėsi marginti margučius.

Bendras renginys vyko pirmą kartą, tačiau ateityje bus plėtojamas bendradarbiavimas ir bendri renginiai taps dažnesni. Džiaugiamės, kad galim prisidėti prie Ruklos pabėgėlių priėmimo centro užsieniečių socialinės integracijos dalindamiesi savo patirtimi ir perteikdami lietuvišką kultūrą kitų kultūrų atstovų tarpe.

Margučių marginimas yra labai populiarus Lietuvoje, ypač per Velykų šventes. Tai yra svarbus kultūrinis bruožas ir svarbus Velykų šventės elementas, kuris padeda išlaikyti senovės Lietuvos tradicijas ir perduoti jas ateities kartoms. Šis amatas taip pat yra populiarus visame pasaulyje ir kiaušinių marginimas yra vertinamas kaip svarbus menas ir dekoratyvinis meno šaltinis. Kiaušiniai dažomi įvairiomis spalvomis ir yra vienas svarbiausių šios šventės simbolių. Kiaušiniai gali būti naudojami ir kaip dovana artimiesiems, draugams ar kolegoms. Mūsų margučiai iškeliavo kaip dovana naujiems draugams...

Dėkojame Ruklos pabėgėlių priėmimo centro darbuotojoms Rūtai Davalgienei ir Vilhelminai Laipčienei.

Renginio organizatorė ir straipsnio autorė Ingrida Tunkevičienė