Paskelbtas Aktualijos

Kaip išsirinkti stogo langus?

Pirmadienis, 03 April 2023 09:13 Parašė 

Langas, tai yra šaltinis, per kurį dienos metu į kambarį patenka šviesa, taip pat ir nuostabus gamtos vaizdas. Langas tai lyg judantis paveikslas, kuris nukelia mus į tikrovę. Langai dažniausiai gaminami iš skaidraus stiklo arba stipraus skaidraus plastiko, kad būtų galima stebėti aplinką, kuri supa. Langų rėmai dažniausiai gaminami iš įvairių rūšių medžio arba plastiko, renkamasi pagal namų dizainą. Suprojektuoti namą, kad būtų kuo daugiau natūralios šviesos, nėra lengva. Planuojant vidaus apdailą ir pertvaras, visada svarbu atsižvelgti į tai, kaip atsiranda šviesa, ypač kai Lietuvoje nėra tiek daug šviesos. Geriausias pasirinkimas yra stogo langai, kurie prideda kambariui jaukumo ir papildomos šviesos.

Kodėl rinktis Velux stoglangius?

Vidara komanda pasirūpins Jūsų stoglangiu, kad jis būtų kokybiškas, gražus ir modernus. VELUX jau daugiau nei 60 metų gamina aukštos kokybės stogo langus. Niekam neprilygstančios gaminių savybės leidžia mėgautis idealiu šviesos, gaivaus oro ir aiškaus vaizdo deriniu - puikia Jūsų namų aplinka. VELUX pirmauja ir automatizuotų sprendimų gamyboje. Visi VELUX stogo langai ir jų priedai gali būti valdomi vienu mygtuko paspaudimu. Šia technologija naudotis patogu ir paprasta - tereikia išsaugoti nustatymus. Turime 6 prekybos skyrius, kuriuose dirba aukštos kvalifikacijos darbuotojai pasiruošę konsultuoti ir suteikti pilną informaciją apie parduodamų gaminių ir medžiagų technines savybes, visada galintys atlikti reikiamus stogų ir fasadų matavimus bei tam objektui siūlomų medžiagų skaičiavimus. Atestuoti įmonės specialistai savo skaičiavimais gali patikrinti sudėtingiausio konstruktyvo tinkamumą būsimom apkrovom per patį trumpiausią laiką. Klientui pageidaujant, įsigytas prekes, logistikos skyrius operatyviai gali pristatyti į patį atokiausią šalies kampelį.

Dauguma namų savininkų mano, kad stoglangiai yra tik ant stogo sumontuoti langai, suprojektuoti atidaryti ir specialiai sukurti stogo dizainui. Nedaugelis žmonių žino, kad iš tikrųjų tiesiogiai iš viršaus krentančios saulės šviesos intensyvumas yra apie 20% stipresnis ir ryškesnis, todėl stoglangiai yra geras sprendimas, jei norisi daugiau šviesos ir saulės spindulių.  Žinoma, norint išlaikyti viso pastato stilių, turite įdėti tinkamus langus, tačiau dabar stoglangių pasirinkimas yra tikrai didelis ir tai nesudarys papildomų problemų.

  • Vienas iš svarbiausių nuo pat pradžių sprendžiamų klausimų yra tai, kokį stoglangio rėmą pasirinksite. Metalai - plienas, aliuminis - vis dar yra populiariausi, jie tinka tradiciniams ir sudėtingesniems namų projektams, be to, toks rėmas yra labai patvarus. Kiti renkasi medinį rėmą - tai sukuria šilumos ir gamtos įspūdį, tačiau net ir ypač gerai apsaugotą medieną reikia nuolat atnaujinti, o langus prižiūrėti nėra taip lengva. Galite pasirinkti mišrią versiją, kai rėmas pagamintas iš metalo ir medžio - paprastai medinė dalis yra lango viduje, o išorėje - metalinė.
  • Rinkitės standartinius stiklo paketus, kurie atitinka architektūros ir energijos taupymo reikalavimus. Taip pat galite pasirinkti trijų sluoksnių stiklą, grūdinimą, šilumos išsaugojimą, garso izoliaciją, nes yra didžiulis pasirinkimas. Renkantis taip pat apsvarstykite, kaip teks ir valyti tuos langus. Langai gali būti „įleidžiami“ į stogą, jų paviršius lygus su stogo paviršiumi, kiti - išgaubti, bet jų  atidarymo mechanizmas taip pat skiriasi. Ant nuožulnių stogų dažniausiai montuojami langai su pakeltais atidarymo velenais arba centriniais atidarymo velenais. Norėdami gauti kuo daugiau šviesos, suplanuokite kelis stoglangius vieną šalia kito.
  • Plokšti stogai paprastai turi dviejų tipų stoglangius su varstymais ir be varstymų. Išskleidimas atlieka šviesos paskirstymo funkciją, tačiau jį galima atidaryti ir vėdinimui. Priklausomai nuo stiklo, stoglangis gali atlikti daugiau funkcijų - šilumos kaupimą, garso izoliaciją ir kt. Kai kurios struktūros automatiškai išsijungia, kai pradeda lyti,  jei naudojate nuotolinio valdymo pultą. Plokščiuose stoguose stoglangiai turi būti ypač tvirti ir atsparūs smūgiams, kad būtų išvengiama visų nelaimingų atsitikimų.