Paskelbtas Aktualijos

Kaip žinoti, kada jūsų automobiliui reikia autoelektriko pagalbos?

Ketvirtadienis, 30 March 2023 12:32 Parašė 

Šiuolaikinė transporto priemonė beveik taip pat priklauso nuo savo elektros sistemų, kaip ir nuo variklio po variklio dangčiu, kad ji veiktų sklandžiai. Nuo priekinių žibintų iki akumuliatoriaus ir starterio variklio ir visko tarp jų – elektriniai komponentai yra būtini, kad automobilis veiktų tinkamai. Taigi, iškilus problemai, ar turėtumėte nuvežti savo automobilį pas mechaniką, ar yra kas nors, kas labiau specializuojasi elektros srityje, kuris būtų geresnis pasirinkimas?

Kada reikalinga būtent autoelektriko pagalba?

Jei matote, jog automobilio gedimai susiję su elektra, jums labiau galės padėti automobilių elektrikas. Yra dvi pagrindinės lengvųjų transporto priemonių sritys. Šios sritys žinomos kaip lengvųjų transporto priemonių mechaninė technologija ir automobilių elektros technologija. Kaip rodo jų pavadinimai, kiekvienas iš jų yra būdingas mechaninei arba elektrinei remonto pusei. Tačiau dauguma lengvųjų transporto priemonių mechanikų yra mokomi ir automobilių elektros sistemų pagrindų. Apmokyti automobilių elektrikai technikai yra labiau specializuoti, daugiausia dėmesio skiriantys gedimų paieškai, elektros priedų montavimui ir oro kondicionavimo diagnostikai bei remontui. Taigi, kaip žinoti, kada nuvežti savo automobilį pas mechaniką ar autoelektriką? Tai priklauso nuo darbo, kurį norite atlikti, arba nuo gedimo, kuris įvyko.

Kada geriau pagelbės mechanikas, o kada elektrikas?

Jei turite problemų su mechaniniu komponentu, pvz., varikliu, pakaba ar transmisija, geriausia yra automobilį nugabenti vietiniam mechanikui. Meistrai galės diagnozuoti problemą ir pateikti jums reikalingo remonto ar pakeitimo kainą. Jie taip pat gali nagrinėti pagrindines elektros problemas, tačiau gali trūkti žinių apie sudėtingus elektros komponentus, priklausomai nuo jų mokymo ir dirbtuvių įrangos. Jei turite problemų dėl elektroninio komponento arba norite, kad jūsų transporto priemonėje būtų sumontuoti antrinės rinkos priedai, pirmiausia turėtumėte kreiptis į automobilių elektriką. Jie yra geriau apmokyti diagnozuoti elektros problemas ir netgi gali diagnozuoti ir suremontuoti jūsų oro kondicionierių arba sumontuoti atbulinės eigos kameras ir elektroninius stabdžių valdiklius prie jūsų vilkties.

Kodėl kartais netinka mechaniko siūlomos paslaugos?

Transporto priemonėse apkraunant vis daugiau technologijų, norint atlikti šių sistemų remontą ir atnaujinimą, reikalingas specialistų mokymas, o automobilių elektrikai geriausiai tinka tokiems darbams atlikti. Jų dirbtuvėse paprastai yra tinkama elektrinių komponentų tikrinimo įranga ir diagnostikos įrankiai, leidžiantys susisiekti su įvairiais jūsų transporto priemonėje esančiais moduliais. Taip pat yra mobilūs autoelektrikai, kurie gali atvykti į namus ar biurą ir atlikti remontą bei diagnostiką.

Kai kuriose dirbtuvėse dirbs ir mechanikai, ir automobilių elektrikai, todėl jie yra geriausia komanda, jiems skiriami didžiausi privalumai, meistrai bus pasiruošę bet kokiam jūsų transporto priemonės remontui ar pakeitimui, nesvarbu, ar jūsų mašina elektrinė, ar mechaninė. Nesvarbu, ar tai senos klasės automobilis, ar naujausia elektrinė ar hibridinė transporto priemonė, galite būti ramūs – kai ateis laikas, mechaniko ir elektriko komanda bus gerai pasirengusi atlikti bet kokius remonto darbus ir jūs galėsite saugiai grįžti į kelią.

Kur rasti patikimus specialistus?

Gali būti sunku rasti patikimus ir greitus elektrikus ir mechanikus. Ypač sunku rasti tokius asmenis, kuriems rūpi klientas ir jie taupo laiką ir pinigus. Vienas iš geriausių sprendimų rinkoje yra „Dizrida“ komanda, nes jie ne tik greitai ir kruopščiai atlieka savo darbus, bet ir konsultuoja, pataria ir padeda išspręsti visas su automobiliu susijusias problemas.