Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Dvi Jonavos mokyklos nori pačios gamintis maistą

Ketvirtadienis, 23 March 2023 12:58 Parašė 

Dvi Jonavos rajono švietimo įstaigos pageidauja pačios gaminti maistą savo moksleiviams ir nepirkti maitinimo paslaugų iš tiekėjų. Tai paaiškėjo atlikus visų rajono mokyklų apklausą.

Apklausos rezultatus trečiadienį aptarė rajono savivaldybėje suburta speciali darbo grupė, kurioje svarstoma, kaip pagerinti maitinimo paslaugų kokybę rajono švietimo įstaigose.

„Apklausėme mokyklas ir sužinojome, kad Jeronimo Ralio gimnazija bei Šveicarijos progimnazija norėtų pačios maitinti savo ugdytinius, mokytojus ir administraciją, kaip tai daroma Jonavos darželiuose. Kalbėsime su šių įstaigų vadovais, vertinsime, ar įstaigos tikrai gali užtikrinti maitinimą.

Galbūt šios mokyklos galės tapti „pilotinėmis“ ir padės įsivertinti, ar maitinimo organizavimo būdas, kai maistas gaminamas vietoje, pačių įstaigos darbuotojų, yra tikslingas ir išsprendžia dabar neretai minimas skonio, kokybės, pasirinkimo, per aukštos kainos problemas“, - sako darbo grupės pirmininkė, mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jos teigimu, visos kitos rajono švietimo įstaigos pageidauja ir toliau pirkti maitinimo paslaugas iš tiekėjų.

Pasak B. Gailienės, įstaigos turės tokią galimybę, tačiau naujus pirkimų konkursus skelbs jau visiškai savarankiškai. „Dabar visos mūsų rajono ugdymo įstaigos yra sugrupuotos po kelias ir maitinimo paslaugą perka grupėmis. Artimiausiame tarybos posėdyje planuojame šio grupavimo atsisakyti, todėl kiekviena įstaiga skelbs savo pirkimą“, - sako B. Gailienė.

Visus mokyklų skelbtus maitinimo paslaugų pirkimus pastaruoju metu laimėdavo ir mai­ti­ni­mo pa­slau­gą Jonavos mokykloms tei­kia VšĮ „Bruneros“. Tikimasi, kad mažesniuose pirkimuose dalyvaus daugiau tiekėjų, galbūt atsiras ir vietos maitinimo įmonių.

Rajono savivaldybė nuolat sulaukia įvairių nusiskundimų dėl maitinimo kokybės mokyklose. Patikrinimų metu nustatoma, kad švietimo įstaigos susiduria su nekokybiškų vaisių tiekimu, valgiaraščių įvairovės trūkumu, virtuvės ir aptarnaujančio personalo stoka, kaita ir prasta higiena.

Trys Jonavos rajono mokyklos jau sudarė naujas sutartis su dabartiniu maitintoju, o kitose paslaugų sutartys baigsis šiais metais.