Paskelbtas Renginiai

Jonavos viešosios bibliotekos projektai: turiningai vasarai, augančiai asmenybei, emocinei sveikatai

Trečiadienis, 22 March 2023 11:51 Parašė 

Kovo pradžioje per Lietuvą nuvilnijo naujienų banga apie Lietuvos kultūros tarybos (LKT) finansuotus projektus. Jonavos viešojoje bibliotekoje – taip pat smagios nuotaikos! Tik prieš pasigirdami labai norėjome sutaupyti jūsų brangų laiką ir savo žinutę apie mūsų laimėjimus papildyti tikslia informacija, kur ir kada esate laukiami, ką ir su kuo nuveiksite šiais 2023-aisiais Jonavos viešojoje bibliotekoje. Gavusi finansavimą į Tolygios kultūrinės raidos programą pateiktiems projektams, biblioteka jonaviečiams pažada nepaprastą pavasarį ir nuotaikingą, turiningą vasarą Knygų terasoje!

Nuo balandžio 4 d. startuoja projektas „Terapinis rašymas kaip priemonė savipagalbai ir saviugdai“. Projekto metu 7 savaičių trukmės nuotoliniuose rašymo terapijos užsiėmimuose kviečiami dalyvauti Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos (POLA) ir Onkologinių ligonių asociacijos „Škac“ nariai. Pagal specialiai paruoštą programą užsiėmimus ves psichologė-psichoterapeutė Inga Juodkūnė, su kuria gyvai susitikti kviesime balandžio 29 d. unikaliame renginyje – Rašymo maratone Jonavos viešojoje bibliotekoje.

O štai mažuosius jonaviečius ir jų šeimas galime nudžiuginti pakviesdami vasaros atostogas leisti Knygų terasoje! Įgyvendindami projektą „Atostogos Knygų terasoje. Vasaroju su pasaka“, surengsime 13 susitikimų, kiekvieną vasaros trečiadienį. Čia jūsų lauks: „Teatriukas“ su spektakliu „Pasakos telefonu“, teatras „Avilys“ ir jų spektaklis „Princesė ir kiauliaganys“, lėlių teatras „Aitvaras“ parodys spektaklį „Raudonkepuraitė ir vilkas“, „Stalo teatras“ jonaviečiams pristatys spektaklius „Eglė – žalčių karalienė“, „Kaip žvejys į dangų ėjo“ bei teatralizuotus pasakos skaitymus su kūrybinėmis dirbtuvėmis „Auksaplaukis ir žvaigždė“, „Bezdukas ant ežero“. Kauno valstybinis lėlių teatras pakvies į edukacines programas „Kerintis H. K. Anderseno pasaulis“, „Būk – Tigras!“. Sulauksime ir svečių iš uostamiesčio! Klaipėdos teatras „Lino lėlės“ pakvies į spektaklį „Žuvėjėlis“, o kur dar „Baisiai gražu“ („Vėjų teatras“), „Linksmos pasakos iš kišenės“ („Bravo teatras“) ir labai laukiamas „Lėlių vežimo teatras“ iš Panevėžio su vaikų mėgstama pasaka „Trys lokiai“.

Štai toks turiningas vasaros planas! Šiuo projektu siekiame didinti atostogaujančių vaikų įsitraukimą į kultūrines veiklas, skatinančias kūrybiškumą, pažinimą, domėjimąsi literatūra ir skaitymu. Šiuose edukacinio pobūdžio renginiuose ir teatrų pasirodymuose vaikai patirs terapinį, ugdomąjį pasakų poveikį, susipažins su įvairiomis teatro formomis ir pasakų pateikimo būdais, dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse. Belieka kalendoriuose pasižymėti birželio 7, 14, 21, 28 d., liepos 5, 12, 19, 26 d. bei rugpjūčio 2, 9, 16, 23 ir 30 d.! Laikas nesikeičia – 11 val. Vieta – Knygų terasa. Na, nebent gausime daug lietaus ar kaitrios saulės, tuomet, kaip visada, vasarotojus pakviesime į jaukią ir vėsią bibliotekos Skaityklos erdvę!

Pristatyti projektai – tik dalis darbų, kuriuos nuveiksime šiais metais. Vasarį pradėjome LKT finansuoto projekto „Ugdymas literatūra: augu su knygų kūrėjais“ veiklas, skirtas socialinės rizikos šeimose augantiems bei Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centre globojamiems vaikams. Tuo tarpu Jonavos viešosios bibliotekos Atvirasis jaunimo centras sėkmingai įgyvendina 14–29 metų jaunimui skirtą Jaunimo reikalų agentūros finansuojamą projektą „Susikurk save“, kuriuo siekiama padėti jaunimui plėtoti pozityvų, tvarų santykį su visuomene, socialine aplinka, pačiu savimi. Kviečiame sekti informaciją bibliotekos Facebook paskyroje bei tinklapyje www.jonbiblioteka.lt ir, žinoma, užsukti į biblioteką, kur turime ką nuveikti ir be jau paminėtų veiklų: renginiai, susitikimai, edukacijos ir parodos laukia jūsų!

Projektus finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Jonavos rajono savivaldybė

Jonavos viešosios bibliotekos informacija