Spausdinti šį puslapį

Jonavoje sulaikyta ne pagal paskirtį dezinfekcinį skystį naudojusi senjorė

Antradienis, 21 March 2023 11:20 Parašė 

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai Jonavos rajone aptiko didelį kiekį dezinfekcinio skysčio, iš kurio buvo galimai gaminamas nelegalus alkoholis. Policijos pareigūnai sulaikė senjorę.

Šeštadienį, kovo 18 d., Jonavos rajono policijos pareigūnai Jonavoje sulaikė moterį (gim. 1945 m.), kuri galimai tiekė rankų dezinfekcinį skystį. Iš jo galimai buvo gaminamas etilo alkoholio skiedinys, į butą Jonavoje, Klaipėdos gatvėje, iš kurio ir vykdavo nelegali prekyba. Tyrimo metu iš minėtai moteriai priklausančių patalpų Jonavos r., Kurmagalos k., rasta ir išimta 284 vnt. 0,5 litro talpos galimai rankų dezinfekcinio skysčio ir 3,5 litro galimai etilo alkoholio skiedinio.

Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos pareigūnai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 5-ojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskr. VPK inf.