Paskelbtas Aktualijos

Šiemet augs visų „Lidl Lietuva“ darbuotojų algos: darbo užmokesčio biudžetas per metus didės 7,3 mln. eurų

Pirmadienis, 06 February 2023 09:43 Parašė 

Didžiausią vidutinį atlyginimą tarp didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų šalyje mokanti įmonė „Lidl Lietuva“ praneša apie atlyginimų didinimą visiems darbuotojams. „Lidl Lietuva“ į darbo užmokesčių biudžetą investavo papildomus 7,3 mln. eurų, todėl nuo sausio 1 d. atlyginimai augo visų parduotuvių ir logistikos centro komandų nariams, o vėliau padidės ir administracijos darbuotojams.

„Finansinis darbuotojų stabilumas – vienas iš mūsų prioritetų, todėl tam užtikrinti skiriame dar daugiau lėšų. Nuo sausio 1 d. atlyginimai padidėjo visų „Lidl Lietuva“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams, nuo rugsėjo mėnesio darbo užmokestis augs ir visiems administracijos darbuotojams. Kartu su padidėjusiais atlyginimais, visi mūsų darbuotojai gaus ir „Lidl“ dovanų korteles“, – sako „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

Naujausiais „Rekvizitai.lt“ gruodžio mėn. duomenimis, vidutinis atlyginimas „Lidl Lietuva“ siekia 1823,37 eurus prieš mokesčius. Tai didžiausias vidutinis atlyginimas tarp penkių didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų. „Lidl Lietuva“ rinkos atlyginimus vertina pagal visą kalendorinį mėnesį prekybos tinkle išdirbusių darbuotojų darbo užmokesčio rodiklius. Šie duomenys, iš visų pateikiamų „Rekvizitai.lt“ puslapyje, tiksliausiai atspindi įmonėse vyraujantį atlygio lygį.

Ir toliau suteiks papildomą finansinį pastiprinimą

Visapusišką rūpestį darbuotojais prekybos tinklas parodo ir suteikdamas jiems papildomą finansinį pastiprinimą. Visi įmonės darbuotojai greta atlyginimo ir kitų naudų taip pat gaus dovanų ir „Lidl“ korteles.

„Augant išlaidoms už komunalines ir kitas paslaugas, jau praėjusiais metais nusprendėme iki metų pabaigos skirti papildomą finansinį pastiprinimą savo darbuotojams – „Lidl“ korteles. Pastiprinimą parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams tęsiame ir šiais metais. Šiemet „Lidl“ korteles gaus ir visi įmonės administracijos darbuotojai“, – pasakoja Sandra Savickienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė.

Investuoja į darbuotojų sveikatą

Gerą darbuotojų savijautą ir motyvaciją darbe garantuoja ne tik išskirtinės finansinės naudos. Pavyzdžiui, visi „Lidl Lietuva“ darbuotojai, po bandomojo laikotarpio, yra apdraudžiami papildomu privačiu sveikatos draudimu.

„Nuosekliai rūpinamės savo komandos narių sveikata ir stengiamės, kad darbuotojai gautų visą jiems reikalingą sveikatos priežiūrą. Pasinaudodami papildomu privačiu sveikatos draudimu, darbuotojai gali padengti ambulatorinio ir stacionarinio gydymo išlaidas, įsigyti reikiamų vaistų, maisto papildų ar vitaminų, taip pat gauti kompensaciją už dalį odontologijos bei optikos paslaugų išlaidų“, – pasakoja S. Savickienė.

Šaltuoju sezonu visi „Lidl Lietuva“ darbuotojai ir jų vaikai iki 14 metų gali nemokamai pasiskiepyti nuo gripo bei yra aprūpinami imunitetą stiprinančiais vitaminų rinkiniais.

Įmonė daug dėmesio skiria ir komandos narių emocinei sveikatai. Darbuotojams suteikiama galimybė nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Taip pat „Lidl Lietuva“ darbuotojai gali gauti profesionalias anonimines konsultacijas finansiniais ar teisiniais klausimais.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,8 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 67 prekybos tinklo parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.