Paskelbtas Miesto naujienos

Priimtas 2023 m. Jonavos rajono savivaldybės biudžetas

Ketvirtadienis, 02 February 2023 13:44 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės taryba patvirtino 2023 m. rajono biudžetą, kuris šiemet viršija 77 mln. eurų ir yra 10 mln. eurų didesnis nei pernai.

Pagal savivaldybės tarybos patvirtintas programas didžiausia biudžeto dalis tenka švietimo, kultūros ir sporto, socialinės apsaugos plėtojimui, sveikatos apsaugai ir savivaldybės infrastruktūros objektų priežiūrai, modernizavimui ir plėtrai.

2023 m. Jonavos rajono savivaldybė net 2 mln. eurų planuoja skirti viešųjų pastatų renovacijai – taip siekiama didinti energijos vartojimo efektyvumą.

Dar už daugiau nei 0,5 mln. eurų bus diegiami atsinaujinantys elektros šaltiniai Jonavos sporto arenoje.

Tūkstantmečio mokyklų projekto įgyvendinimui suplanuota skirti 1 mln. eurų, sporto klubų finansavimui – net 800 tūkst. eurų, Jonavos ligoninės įrangos atnaujinimui numatyta 0,5 mln. eurų.

Šiais metais planuojama tęsti Rimkų parko įrengimo darbus, kuriems numatyta skirti 100 tūkst. eurų, suremontuoti Šlaito gatvės laiptus, kurių įrengimui planuojama skirti 380 tūkst. eurų, daugiabučių namų kiemų tvarkymui – 300 tūkst. eurų, kaimo seniūnijų vietinių kelių priežiūros darbams – 160 tūkst. eurų.

„Džiugina tai, kad rajono biudžetas nuosekliai didėja kiekvienais metais ir tai vyksta ne tik dėl infliacijos – tai reiškia, kad gyventojai, verslas gauna pajamas ir moka mokesčius. Esame ekonomiškai gyvybinga savivaldybė, galinti surinkti štai tokį biudžetą ir planuoti investicijas bei kurti patrauklią aplinką jonaviečiams”, - sako rajono meras Mindaugas Sinkevičius.