Paskelbtas Renginiai

Senjorų klubą aplankė teatras

Pirmadienis, 30 January 2023 16:20 Parašė 

Viešosios bibliotekos senjorų klubas „Polėkis“ sulaukė netikėtai į jų kasdienybę įsiveržusio teatro. Praėjusią savaitę pilnutėlė skaityklos erdvė plojo čia pasirodžiusiai Trečiojo amžiaus universiteto Teatro studijai. Ši žiūrovus pralinksmino vieno veiksmo komedija pagal Bitės Vilimaitės kūrinį „Mirusiųjų reikalai“.

Studijos vadovė ir pjesės režisierė Vitalija Kraučelienė, pasakodama apie savo idėją, pirmiausia pasidžiaugė biblioteką aplankiusiu gausiu senjorų būriu. Nepašykštėjo gerų žodžių ir aktoriams, lankantiems jos studiją. „Visos drąsios, išradingos, visos lanko repeticijas ir nuolat tobulėja“,- sakė Vitalija. O šios pjesės siužetas be galo paprastas ir aktualus. Per dantį traukiamas mūsų patiklumas, dar nuo balanos gadynės sąmonėje užsilikęs dvasios tuštumas, išplaukiantis neretai iš patriarchalinių tradicijų. Pasijuokti iš to tuštumo viso labo prireikė keturių aktorių ir skaitovės, kurios vaidmens ėmėsi pati režisierė.

Po spektaklio senjorai pasirodė su savo puoselėjamais talentais. Mykolas Kručas paskaitė naują humoristinį eilėraštį ir atskleidė vieną svajonę – įkūnyti savo paties pjesėje susikurtą herojų. Albina Jefimenko paskaitė naują savo eilėraštį, o Anelija Augūnienė, kurios kūrinėliai patinka vaikams ir suaugusiems, prasitarė, kad nenustoja eiliuoti, nors naujos knygos kol kas neplanuojanti. Nestigo dainų, bendravimo džiaugsmo. Beje, klubo narius aplankė ir liūdesio akimirkos. Sausį į amžinybę palydėti du žmonės – Feliksa Žentelienė ir Antanas Kirvelevičius. Sulaukę garbaus amžiaus, abu dar turėjo kūrybinių planų, svajonių. Išėjusieji renginio pradžioje pagerbti tylos minute, kuri, reikia tikėtis, netaps vien simboline laiko atkarpėle jų turiningoje būtyje.

Gimusieji sausio mėnesį pradžiuginti tradicine dovanėle – nauju „Taurostos“ almanacho leidiniu, kuriame, kaip ir visad, daug istorijos, literatūros, atmintinų datų.

Ką veiks senjorai artimiausiu metu? Be abejo, nesnaus. Anot klubo vedėjos Reginos Lukoševičienės, mezgėjos, fotografės, meninio žodžio kūrėjai jau rengiasi sutikti pavasarį, įsijungti į miesto renginius. Veikla, įvairios idėjos, tampančios realybe, padeda nesenti, neapkerpėti, nepasiduoti susirgimų grėsmėms.

Marius Glinskas

Viešosios bibliotekos nuotr.